AKSARAY ŞEHİTLİK MÜZESİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

DİNÇER; “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Aksaray Belediyesi, şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılacağı Aksaray Şehitlik Müzesinde çalışmalar son aşamaya geldi.

Aksaray Belediyesi tarafından Evrah Kabristanlığı içerisinde bulunan Hacılar Hanı binası içerisine yapılan şehitlik müzesi içerisinde aziz şehitlerimizin isimleri, hayat hikâyeleri, özel eşyalarının yanı sıra 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası ve şehitler koridoru yer alacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açılacak şehitlik müzesi hakkında şu görüşlere yer verdi; “Dünyanın en büyük şehitliği olan Anadolu topraklarının bağımsızlığı ve hürriyetini şehitlerimize borçluyuz. Bu memleketin evlatlarının, tarih boyunca ortaya koyduğu fedakârlığı ve cesareti yine ortaya koyacağından şüphemiz yoktur.

Bizlerde şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkarak bu şiarda nesiller yetiştirerek geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Evrah Kabristanlığı ana giriş kapısı yakınlarında 400 metrekarelik alanda projelendirilen Aksaray Şehitlik Müzesi çok yakında ziyarete açılacak.