5 MAHALLE BİR MECLİSTE BULUŞTU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ YERİNDE ÇÖZÜME KAVUŞTURMYA DEVAM EDİYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mahalle Meclisi programlarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Göreve geldiği günden bugüne toplumun her kesiminden vatandaşla bir araya gelmek için çeşitli programlar düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Zinciriye Mahallesinde Mahalle Meclisi toplantısı düzenledi. Aksaray Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiği Zinciriye Medresesi; Minarecik, Hamidiye, Dere, Zincirli ve Muhsin Çelebi Mahalleleri sakinlerini ağırladı.

Her mahalle meclisi toplantısında olduğu gibi Zinciriye Medresesi bahçesinde düzenlenen buluşmada da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

Mahalle meclisinde açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Mahalle meclisi buluşmalarımızı yaygın hale getirdik. Mahalle meclislerimizi vatandaşlarımızla doğrudan temasla bir aracı olarak görüyoruz. Mahallelerimizin sorunlarını birebir müşahede edip aynı zamanda da çözüme kavuşturulması için ilgili ekiplerimize talimatlar veriyoruz. Aynı zamanda da vatandaşlarımızı dinliyoruz.

Mahallelerimiz adına yapılması gerekenleri de not alacağız. Bugün burada 5 mahallemizin sakinlerini misafir ediyoruz. Bu mahallelerimiz kuruluş itibari ile Aksaray’ımızın en kadim, en eski mahallerimiz. Kuruluş itibari ile eski olmasının ilk kurulan yerler olması nedeniyle birtakım dezavantajları da oluyor. Bu dezavantajların başında park alanlarının yapımında, yol yapımında alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapımında yaşadığımız zorluklar geliyor. Bu mahallelerimizde belediyemize ait tesislerimizde var. Bu mahallerimiz Aksaray’ın tarihi anlamda birçok zenginliğini de barındırıyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün hepinizden mahalleriniz için istek ve taleplerinizi dinleyeceğiz. Zaten muhtarlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Sizlerden de bugün istek ve taleplerinizi alacağız. ‘’ Dedi.

Vatandaşların istek ve taleplerini tek tek dinleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çözüm önerileri sundu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ile katılım sağladığı Mahalle Meclisi toplantısı sonrasında vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti.