50 METRELİK YENİ BULVAR YOLU ŞEKİLLENİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BİR ŞEHRİN GÜZELLİĞİNİ YOLLARI GÖSTERİR’’

Aksaray Belediyesi tarafından şehre yeni alternatif ulaşım ağları oluşturmak için yapımına başlanılan 50 Metrelik yeni Bulvar yolunun orta refüjlerinde bordür taş döşeme işlemlerine devam ediliyor.

2023 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan 6.5 kilometrelik yeni Bulvar yolunun I. kısmı geçtiğimiz yıl soğuk asfaltla kaplanarak tek şerit halinde trafiğe açılmıştı. Bu yılda hava şartlarının uygun hale gelmesi ile birlikte II. kısımda zemin güçlendirme çalışmalarına devam eden Belediye ekipleri eş zamanlı olarak orta refüjlerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin planlı büyümesine katkı sağlayacak olan 50 Metrelik Yeni Bulvar Yolu tamamlandığında Hürriyet, İstiklal, Yavuz Sultan Selim, Mehmet Akif Ersoy, Selçuklu ve Hacılar Harmanı Mahallerini birbirine bağlayacak. Ayrıca ASTİM, OSB, Toptancılar Sitesi ve Sağlık yolu gibi yoğun olarak kullanılan bölgelere de ulaşımı kısaltacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı devam eden 50 Metrelik yeni bulvar yolunun önemli bir güzergâh olacağının vurgusunu yaptı. Şehir genelinde eş zamanlı olarak çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Dinçer yaptığı açıklamada bir şehrin güzelliğini mimarisi, peyzajı, parkları, yeşil alanları ve yolları gösterdiğinin vurgusunu yaptı.