HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI VE SOSYAL TESİSLERİ TOPLU ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ SOSYAL TESİSLERİMİZDE YAŞATIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarafından Kırım Tatar kültürünün yaşatılması ve kırımlı ve Bahçesaray mahallesi sakinlerinin sosyal ve kültürel etkinlikler yapması için açılan Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve sosyal tesisleri vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıyor.

Hamidiye Alaca Mahalle Konağı ve sosyal tesisleri geçtiğimiz yıl düzenlenen Kırım Tatar gecesi organizasyonu ile hizmete açılmıştı. Coşkulu bir açılışın ardından kullanılmaya başlanılan Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisi Bahçesaray ve Kırımlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar için buluşma noktası oldu.

Vatandaşlar boş zamanlarında Mahalle Konağı içerisinde bulunan lokalde sohbet edebiliyor. Konak içerisindeki muhtarlık ofislerinde temiz ferah ve konforlu ortamlarda hizmet alıyorlar. Toplu organizasyonların düzenlenmesi amacı ile yapılan nişan ve düğün salonları da mahalle sakinleri için büyük kolaylık sağlıyor. Sergi salonu ve Kırım Misafirhanesinde Kırım Tatar Kültürü yaşatılıyor.

Kültürel değerlerin korunmasını önemseyerek birbirinden farklı projeler hayata geçirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Yerel yönetimler olarak şehrimizde farklı projeler yaparak her mahallemizi birbirinden değerli kılmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu sosyal tesisimiz mahalle sakinlerimizin birçok ihtiyaçlarına karşılık verecek. Bu ve benzeri projelerimizle sosyal, kültürel ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneğini sergiliyoruz. Vatandaşlarımızda bu tesislerimizi severek kullanıyor. Mahalle kültürümüz bu tesislerimizde yaşatılıyor.” Dedi.