HASAS BABA TÜRBESİNİN RESTORASYON ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

DİNÇER; “AKSARAY'IMIZIN MANEVİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Birçok tarihi yapıyı restore ederek ayağa kaldıran Aksaray Belediyesi son olarak Hasas Baba türbesinin restorasyonunu da tamamlayarak ziyarete açtı.

Restorasyon çalışmaları kapsamında Selçuklu mimarisinin özellikleri dikkate alındı. Çevre düzenleme ve çevre düzenlemesi kapsamında ise türbenin çevresine yetişkin ağaçlar ve mazı süs bitkileri dikildi. Podima taşları ile süslenen türbe ziyarete hazır hale getirildi.

Yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde şehrin kimliğini oluşturan tarihi yapıların gelecek kuşaklara aktarılması sağlanmış, hem de tarihi yapı çevresinde yapılan peyzaj çalışmasıyla güzel bir görünüme kavuşmuş oldu.

Restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Dört bir köşesinde tarihi zenginliği bulunan kadim şehir Aksaray’ımızda yer alan ve kültürel mirasımızın önemli eserlerinden biri olan Hasas Baba Türbesi’ni, şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan bir anlayışla restore ederek, yeniden ayağa kaldırdık. Şehrimizin manevi iklimi muhafaza etmek ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Aksaray’ın değerlerini bir bir öne çıkaran Aksaray Belediyesi kültürel mirasa sahip çıkılması ve korunarak gelecek nesillere aktarılması adına birçok eserde restorasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.