BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI VE KÜLLİYE PROJESİNİ İNCELEDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI VE KÜLLİYESİ UZUN YILLAR HİZMET VERECEK NİTELİKTE’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, beraberindeki meclis üyeleri Yakup Kadri Perek, Osman Koçak, Nurettin Yar ve İsmail Aydın ile birlikte yapımında sona gelinen Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliye projesinde incelemelerde bulundu.

Ervah ve Bedir Muhtar kabristanlıklarının doluluk oranına ulaşmasının ardından çalışmalara başlayan Belediye ekipleri, Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliyesini, Aksaray Dorikini mevkiinde 340 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirdi. Yeni Şehir Mezarlığı içerisinde Külliye Binasının yanı sıra İdari hizmet binası, otopark, güvenlik binaları, gasilhane, morg, abdesthaneler ve sosyal donatı alanlarına yer verildi. Yeni Şehir Mezarlığı günün her saatinde güvenle kullanılması için güvenlik kameraları ve aydınlatmaların montajı da yapıldı.

Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı yanında eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve ayrıca gayri Müslimler için de asri mezarlığı gibi bölümler yer alıyor. Yeni şehir mezarlığında Bin 500 adet mezar defin için hazır getirildi.

İnşaat çalışmaları tamamlanan projenin ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına başlayan Belediye ekipleri Bin 600 metre uzunluğundaki giriş yolunun orta refüjüne ve dış kısmına Mezarlık Servisi (Kara Servi) ağacı dikildi.

Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliye projesinde yaptıkları incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Yeni mezarlık alanının uzun yıllar hizmet vermesi göz önünde bulundurularak planlandığını söyledi. Başkan Dinçer, Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliye projesinin büyük oranda tamamlandığına dikkat çekti.