HASANDAĞI MESİRE ALANI HİZMETE AÇILDI

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU, “HASAN DAĞI, ŞEHRİMİZİN DOĞAL ALANA SAHİP EN GÜZEL NOKTASI”

BAŞKAN DİNÇER, “HASAN DAĞI’NDA DOĞAL DOKUYA ZARAR VERMEDEN MESİRE ALANINI YENİDEN DÜZENLEDİK”

Aksaray Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Hasandağ Mesire Alanı hafta sonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Milletvekili Cengiz Aydoğdu, mesire alanında yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek “Hasan Dağı şehrimizin en güzel doğal alanına sahip. Belediyemiz burada çok güzel bir çalışma yaparak daha kullanışlı hale getirdi. Evren Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Belediyesi şehrin en gözde piknik ve mesire alanları arasında yer alan Hasandağı Mesire Alanı tamamen yeniledi. Mesire alanı hafta sonunda gerçekleşen törenle birlikte hizmete açıldı.

Açılış törenine Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şaban Yüksel, Helvadere Belde Belediye Başkanı Arif Bellikli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın İsrafil Aktürk, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, belediye meclis üyeleri, Hasan Dağı yöresinde bulunan köy muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davet katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hasandağı mesire alan açılışı öncesinde yaptığı konuşmada “Hasan Dağı mesire alanı açılışı için buradayız. Bu alan Aksaray Belediyemize tahsisli mesire alanımız ve yıllar öncesinde vatandaşlarımıza hizmet vermekteydi. Biz bu alanımızı yeniden revize ederek yeniledik. İçerisinde oyun grupları, mescid, çeşmeler, oyun parkurları, survivor parkı, yeni nesil oyun grupları ve 80 adet orman masası montajını yaptık.

Tabi bütün bunları yaparken doğal dokuyu bozmadık. Doğaya zarar vermeden en güzel bir şekilde düzenleme yaptık. Hemşerilerimizin hafta sonu gönül rahatlığı ile gelmelerini, aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmeleri için bir ortam hazırladık.

Aksaray’ımızın tarihinde, geçmişinde, kültüründe önemli bir yere sahip Hasan Dağı, şehrimizin simgesi ve sönmüş bir volkanik dağımız. Hasan Dağı eteklerindeki yerleşim yerleri kasaba ve köylerimiz şehrimizin en güzel beldeleri. Hemşerilerimiz hafta sonunda aileleriyle güzel vakit geçirebilir ve piknik yapabilirler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aksaray’ımıza hayırlı olsun. Şehrimizde yeni parklarımızın açılışını hep beraber yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, açılışta yaptığı konuşmada; “Hasan Dağı Aksaray için çok önemli. Yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel. Yazın ve kışın sığınıyoruz. Hasan Dağı doğal bir park. Burası Allah’ın bize bir lütfu. Hasan Dağı’nın Niğde tarafında bir şey yok, Aksaray tarafında var. Burada ki hizmetlere baktığımızda diğer tesislerin yanında sadece mescid ve lavabo yeterli.

Şehrimizin her köşesi ayrı güzel ama burası doğal bir alan. Hemşerilerimiz kendi evlerinde olduğu gibi davranıp bu doğal hali korumuş olsalar sanki burada çok güzel vakit geçirebilirler. Mangalı daha az yakmak suretiyle böyle davranırsak, bu doğal alan bizden sonraki nesillere kalır. Burası Aksaray’ın en güzel yeri olur.

Hasan Dağı Aksaray’ın geleceğinde yeni bir hacet kapısı olacak. Şuan şehirde hava sıcaklığı 40 derece, aynı saate burada 30 derece. Arada 10 derecelik fark var. İnsanlar buraya gelecek. Yazın da, kışın da gelecek. Bizim sizlere hizmet olarak inşallah buranın yolunu yapmak istiyoruz. Bu yolun bir inişi ve bir çıkışı olması gerekli. Böyle bir düşüncemiz var. İnşallah buraya ulaşımın sağlandığı yolu yapacağız.

Belediye Başkanımıza yaptığı hizmetleri için teşekkür ediyoruz, belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapılmış” dedi.

Mesire alanının açılışından sonra davetlilere ikramlar yapıldı. Çocuklar için mesire alanında şişme oyun alanları, Karagöz Hacivat gösterimi ve parkurlarda yarışma etkinliği düzenlendi. Ayrıca çocuklar, kostümlü çizgi film karakterleriyle eğlenceli vakit geçirdi.

Aksaray Belediyesi Hasandağı Mesire alanına 80 adet orman masası, mescid, 3 farklı noktaya lavabo, 5 farklı noktaya çeşme, futbol sahası, 2 adet yeni nesil oyun grubu, file oyun sahası, survivor parkuru ve oyun seti ve yağmur barınağı yaptı.