SELÇUKLU KÜLLİYESİ VE CAMİ PROJESİNDE SONA DOĞRU

DİNÇER; ŞEHRİMİZE KÜLTÜREL BİR DEĞER VE ZENGİNLİK KATACAK SELÇUKLU KÜLLİYESİ VE CAMİSİ İNŞAATINDA SONA GELDİK”

Aksaray Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Selçuklu Külliyesi ve Cami projesi inşaatı hızla devam ediyor. Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye Kültürünün yeniden yaşatılacağı proje içerisinde; 2 Bin 100 kişilik caminin yanı sıra Kitap konağı, okuma salonları, emekli dinlenme evi, otoparkı ve dinlenme salonu da mevcut.

Atatürk Bulvarı üzerindeki Selçuklu Parkın arkasında merkezi bir noktada hayata geçecek olan Külliyenin mimari yapısında Selçuklu kültürüne ait motifler kullanılacak. Yeşil alanlarının ve sosyal donatı alanları ile hayata geçirildiği bölgenin çehresini değiştirecek.

Şehrin en işlek caddelerinden birinde hayata geçen Selçuklu Külliyesi projesi kapsamında oto park yapımı da eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi adına yapılan yer altı oto parkına vatandaşlar araçlarını rahatlıkla park edebilecekler. Toplam net kullanım alanı 2 Bin 975 metrekare olan otopark bölgenin trafik sorununu da önemli ölçüde rahatlatacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Selçuklu Külliyesi ve Cami inşaatı hakkında şu görüşlere yer verdi. “Yapımında sona yaklaştığımız Selçuklu külliyemiz mimarisiyle, süslemeleriyle, hat ve tezhipleriyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtacak bir şaheser olacak.

İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projemiz bu özellikleriyle şehrimize çok farklı bir değer ve zenginlik katacak nesilden nesille kalacak bu muazzam yapı şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesinde inşaat çalışmaları %80 seviyelerine geldi. İnşaat çalışmalarının ardından yapılacak peyzaj düzenlemesiyle hizmete sunulacak Selçuklu Külliyesi ve Camisi Aksaray’a kazandırılan simge eserlerden biri olacak.