BELEDİYE’DEN YKS’DE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERE İSTANBUL GEZİSİ

BAŞKAN DİNÇER; “BİZLERİ GURURLANDIRAN GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Aksaray Belediyesi YSK’de ilk 10 Bine giren öğrencileri ödüllendirerek İstanbul gezisi düzenliyor. Düzenlenecek geziyle öğrenciler medeniyetimizin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Öğrenciler İstanbul'da, tarihimizin önemli figürleri olan Ayasofya-i Kebir Cami-i, Sultanahmet Camisi, Topkapı Sarayı, gibi ecdat yadigarı mekanları ziyaret edecekler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başarılı öğrencilere düzenlenen İstanbul gezisine ilişkin şu görüşlere yer verdi. “'YKS sınavında derece yaparak bizleri ve şehrimizi gururlandıran gençlerimize bir sürpriz yaparak 3 günlük İstanbul gezisi düzenledik.

Yorucu bir çalışma sürecini geride bırakan gençlerimiz İstanbul gezisiyle ecdadımızın emaneti tarihi mekanları ziyaret ederek tarihimizi öğrenmeleri ve bilinçlenmeleri açısından onlar adına son derece önemli bir gezi olacak.

Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için bu tür etkinlikler öğrencilerimizin eğitimine de katkı sağlamaktadır. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum” dedi.

Aksaray genelinde YKS sınavına girerek Türkiye sıralamasında ilk 10 Bine giren öğrenciler https://forms.gle/Pm6h6PFqdH2qxuY86 başvuru linkine tıklayarak başvurularını yapabilecekler. İki grup halinde düzenlenecek ve 3 gün sürecek İstanbul gezisinde erkek öğrenciler 21 Ağustos kız öğrenciler ise 28 Ağustos tarihinde İstanbul’a gidecekler.

İstanbul gezisine gitmek isteyen öğrenciler veli izin belgesi, ÖSYM sınav sonuç belgesi, gezi başvuru dilekçesini doldurmaları gerekiyor. Gerekli evraklar Aksaray Bilim Merkezinden temin edilebilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler (0382) 216 00 22 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.