YÖRESEL LEZZETLERE HANIMELİ PAZARINDA YOĞUN İLGİ

HANIMELİ PAZARI YÜZLERCE KADINA İŞ KAPISI OLDU

Aksaraylı hanımlar el emeği göz nuru ürünlerini Aksaray Belediyesi’nin cumartesi pazarı içerisinde ücretsiz olarak temin ettiği stantlarda kazanca dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Hanımeli Girişimcilik Projesi” yüzlerce kadına umut oldu.

Yöresel ürünlerin satıldığı stantlarda yörenin damak tadına uygun yüzlerce ürün satışa çıkıyor. Bu sayede kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlarken alıcılarda evlerde hazırlanan el emeği göz nuru yüzlerce damak çatlatan yöresel ürüne uygun fiyata ulaşabiliyorlar.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Hanımeli pazarı ile ilgili şu görüşlere yer verdi. “Aksaraylı marifetli hanımlarımızın kendi evlerinde ürettikleri el emeği ürünleri burada tüm insanlara sunuluyor. Bu sayede ev ekonomisine katkı sağlıyorlar ve bundan sonra ki ticari hayatlarında başlangıç teşkil ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Kadınlarımız için projeler üreterek onların hayatına dokunup destek olduk. Olmayı da sürdüreceğiz.” dedi.

Ev hanımlarının ekonomik hayata katılımlarını artırmaya ve girişimciliklerini desteklemeye yönelik hayata geçirilen hanımeli pazarında Kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek kazanç sağlarken çalışma hayatının içerinde de yer alıyorlar. Hanımeli pazarı her Çarşamba cumartesi pazarı içerisindeki Pazar alanı içerisine kuruluyor.