3. GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ COŞKUYLA SONA ERDİ

SÜNNET ŞÖLENİNDE BİN ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMLARINI ATTI

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ GÖRÜYORUZ”

VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU “SÜNNET OLAN ÇOCUKLARIMIZA VE AİLELERİNE MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM”

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Sünnet Şöleni düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle sona erdi. Gerçekleşen sünnet şöleninde 30’u engelli çocuk olmak üzere bin çocuk sünnet ettirildi.

Bilim Merkezi önünden start alan Kılıçaslan parkı içinde devam eden toplu sünnet şölenine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediyesi 3’üncü Geleneksel Sünnet Şöleninde sünnet olan çocuklar, Bilim Merkezi önünden hareket eden üstü açık otobüslerle şehir turu attı. Düzenlenen Korteje polis motosikletleri ve atlılarda katılarak korteje renk kattılar. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de Sünnet aracı olarak tahsis edilen TOGG’a binerek korteje eşlik etti. Daha sonra Kılıçarslan Parkı’nda mehter takımının marşlarıyla devam eden etkinliklerde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de çocukların ve ailelerin sevincine ortak oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Sünnet şölenine dair şu görüşlere yer verdi. “Sünnet organizasyonumuz birkaç ay’ı bulan bir süreçte tamamlandı. Bu zaman içerisinde bizlere yardımcı olan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ilgili hekimleri, görevli personelimiz, sağlık İl Müdürümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle bine yakın çocuğumuzun sünnetlerini gerçekleştirdik.

Bu sene merkeze bağlı köylerimizi de organizasyonumuza dahil ettik. Bunun yanında sünnet olan çocuklarımızın içerisinde 30 tane engelli çocuğumuzda mevcut. Güzel bir şölen havasında sünnet şölenimizi gerçekleştiriyoruz.

Bugün bu güzel ortamda hep birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel etkinlikte bugün delikanlılığa adım atan çocuklarımızın, Allah bugünü gösterdiği gibi damatlıklarını da gösterir inşallah. Her şeyden önemlisi vatanınıza, milletinize faydalı olurlar. 3’üncüsünü düzenlediğimiz sünnet şölenimizle hemşerilerimizin mutluluğuna bir kez ortak olduk. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU; “BİRBİRİMİZİN DERTLERİYLE DERTLENME BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ BUGÜN BURADA YAŞIYORUZ”

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında “Belediyecilik gönül işi derler gönüllere dokunmakta böyle bir şey, AK Parti Belediyecilikte Türkiye’de bir devrim yaptı. Birbirimizden haberdar olma, birbirimizle hemdert olma, birbirimizin dertleriyle dertlenme belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini bugün burada yaşıyoruz. Böyle güzel bir organizasyona imza attığı için Belediye Başkanımız Evren Dinçer’i de kutluyorum, Tebrik ediyorum. Bizde doğum, sünnet ve düğün ayrı bir öneme haizdir. Burada ki şu ambiyans gerçekten görülmeye değer. Cenabı-ı Hak bizi hep böyle şenlikli günlerde bir araya getirsin. Tasalarımız, kederlerimiz az olsun sevinçlerimiz, mutluluklarımız, düğünlerimiz derneklerimiz çok olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu şunları ifade etti.

Bugün buradaki bu tablo büyük bir gurur tablosu, bu tabloyu görüp heyecanlanmamak mümkün değil. Öncelikle bu güzel organizasyonu düşünüp uygulamaya koyan çok değerli Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer ve ekibini kutluyorum. Belediyecilikte birçok organizasyon olur fakat çocuklar ve gençlerle yapılan organizasyonların apayrı bir heyecanı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum.

Aksaray’da ki ilk organizasyonum olması nedeniyle ayrıca bir heyecan yaşadığımı da ifade etmek isterim. Sevgili çocuklarımız için bugünden itibaren çocukluk bir tarafta erkeklik ön planda, Allah hayırlı uğurlu etsin. Çocuklarımıza ilelebet hayırlı güzel bir ömür diliyorum. Sağlıklı bir ömür diliyorum. Anne ve babalarına hayırlı evlatlar olmalarını yüce Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah Güzel bir nesil çizgisinde ömürlerinizi geçirmenizi diliyor, tüm ailelerimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından emekleri için günün anısı olarak Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu sağlık çalışanlarına plaket takdim etti.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Şölenin başlamasıyla birlikte çocuklar, kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Çocuklara özel kurulan oyun alanlarına farklı oyun grupları çocukları ağırlarken, sahnede çocukların ilgiyle izlediği illüzyonist ve Türk orta oyununun önemli sanatlarından meddahın gösterisi de büyük beğeni topladı.

Belediye Başkanı Dinçer’de sünnet şölenine özel kurulan hatıra köşesinde sünnet kıyafeti giyen çocuk ve ailelileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklarını sünnet ettiren aileler, şölenin düzenlemesinde emeği geçen Başkan Dinçer’e teşekkür ettiler.