AKSARAY BELEDİYESİ TRAFİKTE AKILLI ŞEHİR ALTYAPISINI OLUŞTURUYOR

BAŞKAN DİNÇER “AKILLI ULAŞIMLA AKSARAY’DA TRAFİK ÇÖZÜMLERİNİ ARTIRIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kent trafiğinde sürücü ve yaya güvenliğini artıran yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Trafikte akıllı şehirlerin uyguladığı Trafik Yönetim Merkezi ve Değişken Mesaj Sistemleri uygulaması için ilk adım atıldı.

Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Aksaray’daki trafik probleminin çözümüne yönelik Trafik Yönetim Merkezi ve Değişken Mesaj Sistemlerini (DMS) kurulumuna başladı. Aksaray Belediyesi ilerleyen süreçte akıllı kavşakları da yaparak bu sisteme entegre edecek. Bu sayede hem oluşan arızaları anında görüp müdahale edecek hemde araç verilerine göre kavşaklardaki zaman ayarlarını otomatik olarak ayarlayabilecek.

Aksaray’da şehri içi trafik yönetiminin daha sürdürülebilir olması için uygulanan modern ulaşım yöntemleri Aksaray’da hayata geçiyor.

Aksaray’ın şehir giriş ve çıkışları başta olmak üzere yoğun kavşakların içine dahil edildiği 11 farklı noktaya Değişken Mesaj Sistemleri ekranlarının montajını yapılıyor. Trafik Yönetim Merkezi aracılığı ile yönetilecek WMS ekranlarında yönlendirme, hedef nokta süresi, trafik hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Trafik Yönetim Merkezi üzerinden anlık bilgiler, mesaj ekranlarında paylaşılacak.

Aksaray’da trafikte akıllı şehirlerin altyapısını oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Şehrimizde sürdürülebilir trafik çözümleri sunabilmek için yenilikçi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Trafik Yönetim Merkezi ve Değişken Mesaj Sistemleri uygulaması ile ulaşımı güvenli, çevreci ve konforlu hâle getirerek insan odaklı akıllı çözümler üretildiğini altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin 11 noktasına Değişken Mesaj Sistemleri ekranı monte ediyoruz. Bu sistem sayesinde sürücülerimiz seyahat ederken hangi yönden hangi yöne, hangi güzergahtan gitmesi gerektiği ile ilgili bilgileri elde ediyorlar. Burada sürücülerimize seyahat planı oluşturuyoruz. Belediyemiz bünyesindeki Trafik Yönetim Merkezi aracılığı güncel bilgileri ekrana yansıtacağız.

Burada etap etap çalışacağız. Ayrıca ilerleyen süreçte akıllı kavşakları da yaparak bu sisteme entegre edeceğiz. Şehir trafiğini teknolojinin getirdiği yenilikçi çalışmalarla daha etkin kullanacağız” dedi.