AKSARAY BELEDİYESİ SELİN İZLERİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

BAŞKAN DİNÇER, “SEL FELAKETİ SONRASINDA EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ SAHADA”

Hafta sonu aniden bastıran yağmur sonrasında yaşanan sel felaketiyle birlikte ekiplerini seferber eden Aksaray Belediyesi, selden zarar gören parkların onarımı yaparken bir diğer yandan bozulan yollarla birlikte sel nedeniyle çamur olan noktaları temizlemeyi sürdürüyor.

Aksaray Belediyesi kuvvetli yağış sonrası sonrasında Kalanlar ve Coğlaki Mahallelerinde su baskınıyla karşı karşıya kalan evlerin bodrum katlarındaki su tahliye işlemlerini tamamladı.

Selin izlerini ortadan kaldırmak için Park Bahçeler Müdürlüğü, Su Kanalizasyon ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahada koordineli bir çalışma sergilemeye başladı. Selin etkisiyle zarar gören parkların onarımı yapılırken fen işleri ekipleri ise bozulan yolları tamir etmeye başladı. Su Kanalizasyon Müdürlüğü su baskını yaşanan mahallelerde yağmur suyu hatlarını yenilemeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sel olayının hemen ardından belediye ekiplerinin teyakkuza geçtiğini söyleyerek “Belediyemizde 10 müdürlük, 150 personel ve 40 donanımlı araç ile birlikte ekiplerimiz sel felaketine anında müdahale etti. Çalışmalar sel felaketinden sonra aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kalanlar ve Coğlaki Mahallerinin kuvvetli yağıştan olumsuz etkilendiği ve Uluırmakta yaşanan taşkınlar nedeniyle 4 sokakta apartmanların zemin katlarında su baskınları yaşandığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Ekiplerimiz vardiya usulü çalışarak selin izlerini ortadan kaldırmaya devam ediyor. Vidanjörlerimiz su tahliye işlemlerini tamamladı. Ancak selden geriye kalan balçık ve çamurların temizlenmesi sürüyor.

Ayrıca ekiplerimiz, Kalanlar Millet Bahçemizde ve Kılıçarslan Parkı’mızda sel sularının neden olduğu hasarı onarmaya devam ediyor. Parklarımızı çamurlardan arındırarak tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.