ŞEHİTLİK MÜZESİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; “MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARIMIZI PEKİŞTİRECEK ŞEHİTLİK MÜZEMİZİ AÇIYORUZ”

Aksaray Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyük bir öz veriyle sürdürülen çalışmaların tamamlandığı şehitlik müzesi açılışa hazır hale geldi. Aziz şehitlerimizin hatıralarının yaşatılacağı şehitlik müzesinin çok yakında açılışı gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapılan müzenin şehitlerimizin hatıralarını geleceğe taşıma görevi de üstlendiğini belirterek şunları ifade etti. “Kahramanlar isimleriyle, fotoğraflarıyla, özel eşyalarıyla şehitlik müzesinde yaşatılacak. İnancımıza göre peygamberlikten sonra en büyük mertebe olan şehitlik mertebesidir.

Bizler için çok kutsal olan aziz şehitlerimizin hatıralarının ebediyete kadar yaşatılması, bağımsızlık ve vatan uğruna verilen mücadelenin iyi bilinip geleceğe aktarılması adına şehrimize kazandırdığımız önemli bir proje oldu.

Yakında açılışını yapacağımız Şehitler Müzesi ilimize değer katacaktır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin emanetleri olan muhterem ailelerinin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milli ve manevi değerleri gelecek nesillere ulaştırmak için Aksaray Belediyesi tarafından planlanan Şehitlik Müzesi Ervah Kabristanlığı içerisindeki Hacılar Hanı binası içerisinde yer alıyor. Yaklaşık 400 metrekarelik alanda projelendirilen müze içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru yer alıyor.  Aziz şehitlerimizin isimlerinin ve hayat hikayelerinin paylaşılacağı müzede şehitlerimizin özel eşyaları da sergi salonunda sergilenecek biçimde dizayn edildi.

Odağında aziz şehitlerimizin hatıralarını geleceğe taşıma misyonunu üstlenmiş şehitlik müzesi bu vatan için şahadet şerbetini içen şehitlerimizin inanç ve şuurunun gelecek nesillere taşınarak bu şiarla yetişmesine de vesile olacak.