GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN AFİŞ VE TABELALAR KALDIRILIYOR

Aksaray Belediyesi kanunlara aykırı olarak izinsiz asılan ve trafiği tehlikeye düşüren afiş ve reklam tabelalarını kaldırıyor.

Şehir genelinde çalışma başlatan Aksaray Belediyesi, kentte çevre ve görüntü kirliliği oluşturan reklam amaçlı olarak asılan tabela, bez afiş ve pankartları kaldırıyor.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde yönetmeliğe aykırı olarak asılan reklam panoları, afiş ve tabelaları tek tek toplamaya başladı.

Daha öncesinde benzer uygulama yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son bir ay içerisinde mevzuata aykırı olan 200’e yakın afiş ve ticari reklam tabelasını kaldırdı.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada izinsiz asılan ticari amaçlı reklam tabela ve afişlerinin görüntülü kirliliğinin yanında trafik ve yaya güvenliği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle toplandığı açıklandı.

Özellikle halkın yoğun olduğu meydanlar, parklar, caddeler ve sokaklar üzerinde bulunan duvarlar, elektrik direkleri, trafolar, panolar, otobüs durakları, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları, gibi birçok noktaya izinsiz şekilde reklam afişi yapıştıran veya ilan asanlar hakkında işlem başlatılacağı bildirildi.