AKSARAY BELEDİYESİ 2. GELENEKSEL BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TÜM VATANDAŞLARIMIZI FESTİVAL ALANINA BEKLİYORUZ’’

Şehrin coğrafi işaretlerle tescillenmiş ürünü olan Hasandağı Üzümünü tüm dünyaya tanıtmak için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından düzenlenen bağ bozumu ve pekmez festivali için hazırlıklara başlanıldı.

Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz yıl Karkın Köyünde düzenlediği festivalde binlerce vatandaşa Hasandağı eteklerinde yetişen üzümün sofralara gelene kadar ki hikayesini festival ortamında tanıtmıştı. Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı etkinlikler yapmayı planlayan Aksaray Belediyesi, 8 Ekim Pazar günü saat 11.00’da festival için start verecek. Festival alanı olarak belirlenen Karkın köyüne ücretsiz servisler Aksaray Belediyesi hizmet binası önünden festival günü saat 09.30’da hareket edecek.

Kargın Köy merkezinde 8 Ekim Pazar günü saat 11.00’da başlayacak festival, 18.00’a kadar sürecek. Festivalde çocuk oyun şenlikleri, pekmez yarışması ve çekilişler yapılacak. Söz ve saz sanatçısı Ramazan Talay ve İbrahim Yıldız’ın konseri ile devam edecek festivale Helvadere Beldesi, Karaören, Karataş, Akhisar, Yuva, Yenipınar, Yaprakhisar, Uzunkaya, Elmacık, Koçpınar ve Gözlükuyu köyü gibi üzüm üretimi yapan köylülerde davet edildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapılacağı 2. Geleneksel bağ bozumu ve pekmez festivaline tüm vatandaşları davet etti.