HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYESİ PROJESİ GÖNÜLLERE DOKUNACAK

BAŞKAN DİNÇER; “VATANDAŞLARIMIZ İÇİN GÜVENLİ VE SIMSICAK BİR YUVA OLACAK”

Kısa süre önce temeli AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in katılımıyla atılan ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre kazandıracağı sosyal belediyecilik adına yürekleri ısıtan Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yakınında konuşlandırılan Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi 2 Bin 935 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. 2 kattan oluşacak olan yeni tesisin içerisinde 2 kişilik ve 4 kişilik odalar bulunuyor. Vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kafeterya, teras, mutfak lobi, kütüphane toplantı salonunun yanı sıra birde külliye yer alacak.

Otel standartlarında dizayn edilen konukevi, ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının acil barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlanıyor. Konukevi bu özelliğiyle Aksaray’ın ve tüm bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak.

BAŞKAN; “DİNÇER BU İŞ GÖNÜL İŞİ”

Belediye Başkanı Dr. Evren yapımı hızla devam eden Hasta Yakını Konuk Evi projesine ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Gönül belediyeciliği anlayışıyla çıktığımız yolda hemşerilerimizin gönlüne dokunacak, hizmetlere imza atmaya devam ediyoruz.

Her türlü ayrıntının düşünüldüğü bir Hasta Yakını Konuk Evi ve külliyesi projemizi hayata geçiriyoruz. İlçelerden, kırsaldan ve değişik illerden gelip şifa arayan, konaklayacak yeri olmayan hastalara ve yakınlarına bu güzel tesisi yapıyoruz.

Bu tesis, sosyal belediyecilikte zirve noktadır. Çok yakında tamamlanacak. Vatandaşlarımız için güvenli ve sımsıcak bir yuva olacak. Şehrimize tedaviye gelen hasta ve yakınlarını misafir etmenin manevi huzurunun mutluluğunu yaşayacağız. Aksaraylıların ne kadar misafirperver olduklarının gösterecek olan ve sadece Allah'ın rızasını bekleyerek yaptığımız bir tesis olacak" dedi.

Hizmete girdiğinde Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde binlerce insanı misafir edecek Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi İnsana yapılan yatırımın, sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birini teşkil edecek.