2. GELENEKSEL BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Kargın Köyü festival alanında 8 Ekim Pazar günü saat 11.00’da başlıyor.

Şehrimizin coğrafi işaretlerle tescillenmiş ürünü olan Hasandağı üzümünü tüm dünyaya tanıtmak için bu yıl 2’ncisini düzenlenen Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Aksaray Belediyesi, Hasandağı eteklerinde yetişen üzümün pekmeze dönüşerek sofralara gelene kadar olan hikayesini festival ortamında tanıtacak.

Aksaray genelinde 14 bin dönümlük alanda yıllık 11 bin ton civarında üzüm üretimi yapılırken üzümlerin bir kısmı pekmeze dönüşerek sofralara geliyor.

Aksaray Belediyesi, görüntüsü, tadı ve aromasıyla öne çıkan Hasandağı üzümünün ekim alanın yaygınlaşması ve üreticilerin teşvik edilmesi için amacıyla düzenlediği Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalinde pekmez yarışmaları, çocuk oyun şenlikleri ve çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Hasandağı bölgesine hitap eden festivale Kargın Köyü, Helvadere Beldesi, Karaören, Karataş, Akhisar, Yuva, Yenipınar, Yaprakhisar, Uzunkaya, Elmacık, Koçpınar ve Gözlükuyu Köylerinde pekmez yapan üzüm üreticileri katılıyor.

Festival açılışına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı katılması bekleniyor.

Festivalde söz ve saz sanatçısı Ramazan Talay ve İbrahim Yıldız’ın konserleri de olacak. Festival alanına ulaşım için Aksaray Belediyesi önünden servisler ücretsiz olarak Pazar günü sabah 09.00’da hareket edecek.