AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE OLUŞTURULAN AFET FARKINDALIK ALANINDA GÜNLÜK 200 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ UYGULAMALI EĞİTİMLERLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için hizmete sunduğu Aksaray Bilim Merkezinde oluşturulan Afet Farkındalık Sergisinde günlük 200 öğrenciye eğitim veriliyor.

Aksaray Bilim Merkezi ve AFAD’ın ortak eğitim programı çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde öğrencilere deprem, sel, fırtına, çığ, girdap, hortum, tsunami gibi doğal afet durumlarında neler yapılması gerektiği yönünde uygulamalı eğitimler veriliyor.

Afet farkındalık alanında oluşturulan alanda, fırtına, girdap, hortum, tsunami ve sağlam yapı simülatörleri, sel, çığ ve rezonans deneyleri alanları, fay hattı, afet ve acil durum çantası, siren, uyarı işaretleri, tehlike avı, acil arama, fay hatları oyun alanları, artırılmış gerçeklik platformu, interaktif Türkiye haritası, deprem büyüklükleri, toplanma alanları kiaskosu ile Planeteryum’da film gösterimi yer alıyor.

Aksaray Bilim Merkezinde gençlerin kendilerini her alanda geliştirebilmeleri için uygulamalı eğitim alanları olduğunu söyleyen Belediye Başkanı DR. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray Bilim Merkezimiz açıldığı günden bugüne her gün yüzlerce öğrenciyi birbirinden farklı etkinliklerle ev sahipliği yapıyor. Bilim Merkezimiz içerisinde afet farkındalık alanı olarak belirlediğimiz eğitim alanımızda da öğrencilerimizi doğal afetler karşısında faydalı olabilecek uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Tüm öğrencilerimizi Bilim Merkezimizin imkanlarından faydalanmaya davet ediyorum. ‘’ Dedi.