HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYE PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YENİ TESİSİMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETİ VERECEK’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sosyal tesis projeleri kapsamında yapımına başlanılan Hasta Yakını Konuk Evi projesinde inşaat çalışmaları hızla ilerliyor.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında inşaatı devam eden Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi 2 Bin 935 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 2 kattan oluşacak olan yeni tesisin içerisinde 2 kişilik ve 4 kişilik odalar bulunuyor. Vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kafeterya, teras, mutfak lobi, kütüphane toplantı salonunun yapımı devam ediyor. İnşaat çalışmalarının hızla ilerlediği proje kapsamında Külliye inşaatında da çalışmalar yapılıyor. Kaba inşaatında betonarme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı tesisin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi için çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.” Sağlık hizmeti alabilmek için çevre il, ilçe, köy ve kasabalarımızdan birçok vatandaşımız Aksaray’a geliyor. Bazı hasta ve yakını uzun süren tedavi sürecinde barınma ihtiyacı duyuyor. Biz de bu ihtiyaca cevap vermek için il dışından gelip tedavi görmekte olan ve konaklama sıkıntısı çeken hasta ve yakınlarına ücretsiz barınma olanağı sağlıyoruz.

Hasta Yakını Konuk Evi ile birlikte aynı anda Külliye projemizi hayata geçireceğiz. Kısa süre sonra bitirmeyi hedeflediğimiz Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi şehrimize hayırlı olsun” dedi.