CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

BAŞKAN DİNÇER “AZMİMİZ VE İNANCIMIZLA BİRLİKTE NİCE 100 YILLARA”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyetin ilan edilmesinin 100. yılında bir mesaj yayınladı. Millî Mücadele’nin zaferle neticelenmesinin ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyetin, istiklal mücadelemizin birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Dinçer, mesajının devamında; “Binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına milletçe ulaşmanın mutluluğunu, gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle ilan edilen Cumhuriyet’in, milletimizin eşsiz fedakarlığı, tarifsiz mücadelesi neticesi bizlere armağan edildiği ifade etti.

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin en somut örneğinin Cumhuriyet olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Dinçer, “29 Ekim tarihinde milletimiz; genci, yaşlısı, kadını, erkeği bir bütün olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, zor şartlar ve yokluklar içerisinde, tüm dünyaya Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulmayacağını ilan etmiştir.

Bugün bizlere düşen görev, ülkesinin değerlerini benimseyen ve milli duruşu özümseyen bireyler olarak cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu gururu taşımaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere bırakılan her köşesi cennet olan bu kutsal vatan toprağı üzerinde bayrağımız inmesi, ezanlarımız dinmesin şiarının her daim içimizde taşıyarak milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi görev bilmeliyiz.

“Türkiye’nin Yüzyılı” hedefinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Aksaraylı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi.