İLİM İRFAN YUVASI OLACAK SELÇUKLU KÜLLİYESİ VE CAMİ İNŞAATINDA SONA DOĞRU

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZE MUAZZAM BİR ESER DAHA KAZANDIRACAK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımında sona gelinen Selçuklu külliyesi ve cami projesinde incelemelerde bulundu. Aksaray Belediyesi tarafından Selçuklu Park içerisinde projelendirilen ve Aksaray’ın köklü tarihine değer katacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projesi inşaatının son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Dinçer şunları söyledi.

“Külliye kültürü medeniyetimizin önemli yapı taşlarından özellikle Selçuklu şehri olan Aksaray’ımıza kazandıracağımız bu eser şehrimize çok yakışacak. İnşa edileceği bölge itibariyle önemli bir konuma sahip olacak Selçuklu Külliyesi ve Cami projemiz bu özellikleriyle şehrimize çok farklı bir değer ve zenginlik katacak nesilden nesille kalacak bu muazzam yapı olacak” dedi.

Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye kültürünün yeniden yaşatılacağı proje içerisinde 2 Bin 100 kişilik caminin yanı sıra kitap konağı, okuma salonları, emekli dinlenme evi, otoparkı, yeşil alanları ve dinlenme salonu da mevcut.

Anadolu Selçuklu döneminde 13. Yüzyılda başlayan külliye kültürü asırlar boyunca Türk kültürünün önemli mozaiklerinden oldu. Özellikle Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan döneminde Aksaray imar ve iskân faaliyetlilerinin yoğunlaştığı dönem olarak öne çıkıyor.

Selçuklu motifleri ile dizayn edilen külliye, şehrin kalabalığında yorulanlar için rahat nefes alınacak bir mekân olacak.  Vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri, Külliyede kitap severler içinde zengin içerikli kıraathanede bulunuyor.

Evinde sıkılan yaşlılar için dinlenebileceği çay içip sohbet edecekleri emekli dinlenme evi de proje kapsamında hizmet verecek. Ayrıca Külliye projesi içerisinde Kur-an Kursları, yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile hayata geçirildiği bölgenin çehresini değiştirecek. ‘’