IHLARA VADİSİ CAM TERAS PROJESİNDE CAMLARIN MONTAJI TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN MARKA VE TURİZM DEĞERİNİ ARTIRACAK CAM TERAS PROJEMİZ TAMAMLANMAK ÜZERE”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şehrin en önemli doğal güzelliklerinden Ihlara’da hayata geçirilen Cam Teras projesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konu ile ilgili yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verdi: “Aksaray Belediyesi olarak şehrimizin doğa turizmine hizmet edecek Kapadokya’nın giriş kapısı olan Ihlara’da başlattığımız Cam Teras devam ediyor.

Şehrimizin turizm altyapısını güçlendirmek için hayata geçireceğimiz Cam Teras tamamlandığında ziyaretçi sayısına önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Birkaç gün önce tur rehberlerimizle bir araya geldik. Sürekli şehrimizin tüm dinamiklerini nasıl harekete geçirebiliriz? Düşüncesiyle istişarelerde bulunuyoruz.

Cam Teras projemizin inşaat çalışmaları öngördüğümüz takvim doğrultusunda çalışmaları sürüyor. Çelik konstrüksiyon ve kafe inşaatını tamamladık. Bugünde seyir terasımızın cam balkon kısmı tamamlandı. Şehrimizin marka ve turizm değerini artıracak, turist sayısını artıracak projemiz Aksaray turizmine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle; doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir araya geldiği nadir alanların başında gelen Ihlara Vadisini ziyaretçilerin ayakları altına serecek, hemen yanı başındaki kafeteryası ile Ihlara’nın eşsiz manzarası eşliğinde yudumlama imkânı bulacaklar.

Ihlara Vadisinin en hâkim noktasında hayata geçen Ihlara Cam Terası, ziyaretçilerine görsel şölen sunacak. Modern mimariyle Vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilen teras projesinde 10 metre açık alana sahip olan terastan vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek.

Aksaray’ın turizmine doğrudan etki edecek Ihlara Cam Teras projesinin bölge ekonomisine olumlu katkılar sunacağı ön görülüyor. Cam teras projesiyle buradaki turizm çeşitliliğinin artması hedeflenirken konaklama süresinin uzatılması içinde Cam Teras Projesinin önemli bir adım olduğu turizm çevrelerince kabul ediliyor.