ÇOCUKLAR BİLİM KAMPINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

BAŞKAN DİNÇER, “ÇOCUKLARIMIZA BİLİMİ SEVDİRMENİN EN İYİ YOLU ONU EN EĞLENCELİ HALİ İLE SUNMAKTIR”

Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile başlatılan bilim kampına öğrenciler yoğun katılım gösterdi. 2 şubata kadar sürecek bilim kampında, çocuklar çeşitli etkinliklerle eğlenceli zaman geçiriyor. 8-12 yaş aralığında ki öğrenciler, bilimin eğlenceli haliyle tanışıyor, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyorlar.

Ara tatil nedeniyle Aksaray Bilim Merkezi’nin düzenlediği Bilim Kampı’na katılan çocuklar, bilimsel çalışmalar yaptı, el becerilerini geliştirirken ufuklarını genişletti, takım oyunları oynadı, bilimsel çalışmaların nasıl olduğuna dair fikir sahibi oldu.

8-12 yaş aralığında bulunan çocuklara uygun bilim kamplarında; öğrenciler sistem atölyesinde, dene-yap atölyesinde, teknoloji ve bilim atölyesinde ve doğa atölyesinde eğlenerek öğrenirken, aileler çocukların verimli bir sömestr tatili geçirmelerinden oldukça memnun.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ara tatil döneminde yapılan bilim kampına ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Bilimi, sanatı, teknolojiyi seven bir topluma sahip olmak adına ilk olarak bunun için çalışmalar yapmak gereklidir. Bir işi sevdirmenin en iyi yolu ise onu en eğlenceli hali ile sunmaktır.

Bilim kampları bu alanda çocuklarımız için mükemmel bir seçenek. Öğrencilerimizin kampa gösterdikleri ilgi memnuniyet verici. Hem verimli vakit geçirip hem de stres atılabilecek bir kamp süreci yaşıyorlar. Bilimle, sanatla tanışmanın yaşı yoktur; fakat ne kadar erken olursa o kadar iyi olur elbette.

Bu sebeple özellikle de çocuklar için bilim kampları son derece önemlidir. Onların yaşına ve seviyesine uygun çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş günler sayesinde şehir hayatları içerisinde belki de sahip olamadıkları, göremedikleri deneyimleri yaşama imkanına sahip oluyorlar.

Yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmenin yanı sıra bu kamplarda tamamen bilim ve sanata dair konular konuşuluyor. Üstelik yalnızca konuşmakla kalınmayıp aynı zamanda atölyelerde elde edilen deneyimlerle konular pekiştiriliyor. Gençlerimize, çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.