AFET FARKINDALIK ALANI TÜRKİYE’DE SADECE AKSARAY’DA VAR

BAŞKAN DİNÇER “SERGİ SALONUMUZDA AFET RİSKİNE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde oluşturulan Doğal Afet Farkındalık Alanının Türkiye’de tek ve ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde yer alan Doğal Afet Farkındalık sergi salonu 6 Şubat depreminin yıldönümünde ziyaretçilerin akınına uğradı. AFAD tarafından kurulmuş olan bu sergide afet riskinin yönetilmesi, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile kriz yönetimi esasları anlatılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sergi salonunda ziyaretçilere afetler ve acil durumlar konusunda bilgi verilerek farkındalığın arttırıldığını belirtti. Ülke olarak deprem kuşağında bulunduğumuz için afetlere karşı hazırlıklı ve duyarlı olmamız gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sergi salonumuzda afetlere karşı hazırlıklı olma, riskleri değerlendirme ve korunma konuları hakkında ziyaretçilerimize uygulamalı olarak bilgi veriyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi içinde oluşturulan Doğal Afet Farkındalık sergi salonunda deprem, hortum, tsunami, sel, çığ, yangın gibi afetlerin oluşumu ve korunma yöntemleri simülasyon ve sergi düzenekleriyle ziyaretçilere aktarılıyor.

Ülkemizde depremin yanında doğa kaynaklı afetlerle karşı karşıya kalınabileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde kurduğumuz Doğal Afet Farkındalık Alanı ve sergi salonumuz Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Afet Farkındalık Alanımızda her yaş grubunda ziyaretçileri ağırlıyoruz. Burada afet bilincinin oluşturulması, afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösteriyoruz. Toplumuzda farkındalığın artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Aksaray Bilim Merkezi Doğal Afet Farkındalık alanı ve sergi salonu hafta içi 09.00 17.00 arasında, hafta sonu 10.00 ila 17.00 saatlerinde arasında ziyaretçilere açık olduğu bildirildi.