AKSARAY’DA 14 FARKLI NOKTAYA MOLOZ DÖKÜLMEMESİ İÇİN UYARI TABELALARI ASILDI

DİNÇER “ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM!”

Aksaray Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla izinsiz moloz ve hafriyat dökümüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Belediye ekipleri, kentin 14 farklı noktasına “Hafriyat-Moloz Çöp ve Atık Dökmek Yasaktır” yazılı tabelalar astı.

Aksaray Belediyesi inşaat atıklarının düzenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Gençosman Köyü karşısında (Dorikini Mevki) yer alan eski maden sahasını döküm alanı olarak belirledi.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, inşaat atıkları ve molozların gelişi güzel yerlere dökülmesini engellemek için bir dizi tedbirler aldı. Hafriyat atıklarının dökülmesine müsaade edilen yerlerin belirtildiği şehrin 14 farklı noktasına “Hafriyat-Moloz Çöp ve Atık Dökmek Yasaktır” yazılı tabelalar asıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gelişi güzel yerlere moloz ve atıkların dökülmesi sonucu çevre kirliliğine yol açtığını, toprak ve su kaynaklarının kirlenmesine, bitki örtüsünün zarar görmesine ve ekosistem dengesinin bozulmasına neden olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, molozların uygun alanlara dökülmesinin planlı kentsel gelişimi desteklediği söyledi.

“Moloz ve hafriyat atıklarını doğru işleyerek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabiliriz” diyen Belediye Başkanı Dinçer, sürdürülebilir bir şehir inşa etmek için çevreye kirliliğiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini ve bu konuda da vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, hafriyat döküm sahası olarak Gençosman Köyü maden sahası ile Yeni Sanayi Sitesi K-5 alanını belirledi. Belirlenen alan dışında sahalara moloz dökülmesinin yasaklandığı ve dökenler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Ayrıca bu yasağı ihlal edenler hakkında Aksaray Belediyesi 444 55 68 numaralı çağrı merkezine veya (0382) 215 33 15 numaralı ‘Alo Sıfır Atık’ hattına ihbarda bulunabilecekleri bildirildi.