HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYE İNŞAATI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER “HASTA YAKINI KONUK EVİ BİR ŞEHİRDE OLMAZSA OLMAZ TESİSLERİNDEN BİRİ”

Şehrimizin Önemli Bir Eksiğini Daha Ortadan Kaldırıyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hasta yakınlarına ücretsiz konaklama imkânı sunacak Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliye Projesi’nde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Aksaray Belediyesi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesine yürüme mesafesinde temelleri atılarak yapımına başlanan Hasta Yakını Konuk Evi, tamamlandığında modern otel tarzında bir misafirhane olarak hizmet verecek.

Külliye projesiyle birlikte eş zamanlı yapılan Hasta Yakını Konuk Evi’nde sıva ve iç mimari çalışmaları tamamlandı. Bin 935 metrekare alan üzerinde 2 kattan oluşan Hasta Yakını Konuk Evi’nde 2 kişilik ve 4 kişilik odalar bulunuyor.

Sağlık hizmeti almak için hastaneye gelen hastaların tedavi sürecinde, aile üyelerine konaklama imkânı sunmak amacıyla inşa edilen konuk evinden, hasta yakınları ücretsiz faydalanabilecek. Hasta Yakını Konuk Evi içerisinde kafeterya, teras, mutfak lobi, kütüphane toplantı salonu yer alıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hasta Yakını Konuk Evi projesiyle şehirde önemli bir eksiliği daha ortadan kalkacağını bildirdi. Özellikle sağlık hizmeti almak il dışından yada ilçelerden gelen hasta yakınlarına bu tesisten faydalanabileceğini belirterek “Hasta Yakını Konuk Evi bir şehirde olmazsa olmaz tesislerden biriydi. Yapımında son aşamaya geldik. Bu tesisimiz tamamlandığında hiç vakit kaybetmeden açılışını yaparak hizmete açacağız. Sağlık hizmeti almak için il dışından, köy, kasaba ve ilçelerden kente gelen hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyaçlarını konuk evimiz aracılığıyla karşılamış olacağız” dedi.