HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE HAFRİYAT TAMAMLANDI BETON ÇALIŞMASI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’AKSARAY TARİHİNİN EN BÜYÜK, EN KAPSAMLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından Hamidiye Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm projesinde ilk beton atıldı.

Aksaray Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Hamidiye Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için planlamalar yapılarak geçtiğimiz aylarda yıkım çalışmaları başlamıştı. Yıkım çalışmalarının ardından hafriyat taşıma işlemleri ve kazı çalışmaları yapıldı. Kentsel dönüşüm alanının inşaat yapmaya uygun hale gelmesi ile ilk beton atma işlemi yapıldı.

Şehrin kalbinde başlatılan kentsel dönüşüm alanında yapılan ilk beton atma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; “Projemizde 574 adet bağımsız birim var. Konut, ofis ve işyerleri olacak. Aksaray’ımızda modern mimari şeklinde inşa edeceğimiz yeni yapılardan, Aksaray’ın kültür dünyasından Selçuklu motifleri ile bezenmiş bir projeden bahsediyoruz.

Bu proje tamamlandığında şehir merkezimiz nefes alacak. Çevre düzenlemesi ile beraber şehir merkezi modern bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu proje içerisine 2 tane cadde açıyoruz. İlk caddemiz İş Bankasının yer aldığı Turizm Caddesine bağlanacak, 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddemizi genişletiyoruz, bu caddemizdeki yol 20 metre genişliğinde olacak. Bu vesile ile Aksaray’ımızın merkezinde trafiği de rahatlatmış olacağız. Yine projemizin içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. Aksaray’ımıza bu projemiz hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızı modern ve kullanışlı alanlarda barındırmak için yeni dönemde de kentsel dönüşüm projelerimiz olacak şehrimizde tek bir çürük bina bırakmayacağız.

Proje süremiz 500 gün ama müteahhidimiz inşallah daha kısa sürede bitirecek. Tabi bu süre zarfında hak sahiplerine kira yardımı ödemeye devam ediyoruz.

Biz bu projemizin hayata geçmesinde bizlere desteği olan belediye meclis üyelerimize, il başkanımız, milletvekillerimiz, TOKİ başkanı ve yetkililerine, Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Aslında Aksaray’da bir değişim, bir dönüşüm başladı diyebiliriz. Bu projemiz ilk olması hasebiyle önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza kentsel dönüşümün yapılabileceğini de göstermiş olduk. Biz bu süreçte; Aksaray’ımızda bu ve benzeri projeleri artırarak gelecek yıllara, gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmış olacağız” dedi.