BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Belediye Başkanı Dinçer mesajında, Türk Milletinin zaferini, yüceliğini, bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla ifade ederek gönülleri fetheden Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından milli marş olarak kabul edildiği belirtti.

Başkan Dinçer mesajının devamında; “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, milli mücadele yıllarının en ateşli olduğu dönemde yazdığı İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsızlık tutkumuzu ateşlemiştir. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin 103’üncü yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.