ÜST GEÇİTTE ANA TAŞIYICI ÇELİK KONSTRÜKSİYON MONTAJI TAMAMLANDI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “ARAÇ YOĞUNLUĞU BAZ ALINDIĞINDA YAYA ÜST GEÇİDİNİ EN UYGUN NOKTAYA YAPIYORUZ”

BAŞKAN DİNÇER “ÜST GEÇİDİ, TRAFİK VE YAYA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK EN İDEAL NOKTADA HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Aksaray Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerine yapılan yaya üst geçitinde çalışmalar devam ediyor. Yapımı devam eden üst geçitte ana taşıyıcı çelik konstrüksiyon montajı tamamlanırken korkuluklar ve merdiven imalatı başladı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bulvar yolunda trafiğin engellenmemesi için çalışmaların gece de devam ettiğini açıkladı.

Şehrin ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için yeni projeler hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Atatürk Bulvarında trafik ve yaya güvenliğini artırmak için üst geçit projesini hayata geçirdi.

Atatürk Bulvarı üzerinde şehir merkezi ile Ereğlikapı Mahallesi arasında yaya ulaşımını kolaylaştıracak ve güvenli hale getirecek olan yaya üst geçidi ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaya üst geçidine ait ana taşıyıcı kolonların montajının ilk etabının tamamlandığını aktardı. Korkuluk ve merdiven imalatının başladığını söyledi.

Belediye Başkanı Dinçer, üst geçidin yapılacağı noktada daha öncesinde altyapıda yer alan su, kanalizasyon ve enerji hatlarının deplase çalışmaları yapıldığını hatırlatarak, üst geçidin yapıldığı noktada oluşabilecek trafik yoğunluğunu önlemek için trafik kesici çalışmaların gece boyunca sürdüğünü de ifade etti.

Montajı süren yaya üst geçidi 34 metre uzunluğunda, 6,30 metre genişliğinde ve yerden yüksekliği 5,5 metre olacak. Ayrıca üst geçitte yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlar için asansör ve yürüyen merdivenler bulunuyor.

Atatürk Bulvarı güzergahında araç ve yaya yoğunluğu baz alındığında yaya üst geçidinin en ideal noktada inşa edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Aksaray olarak Orta Anadolu bölgesinde en hızlı büyüyen ve gelişen şehirleri arasındayız. Bu hızlı büyümeyle bağlantılı olarak sürekli yeni ihtiyaçlar, yeni yatırımlara gereksinim duyuluyor. Biz de şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli yenilikçi, çağın şartlarına uygun projeler planlıyoruz. Bu projelerimiz arasında trafik güvenliğini artıran yaya üst geçit projesinde yer alıyor.

Atatürk Bulvarı üzerine en uygun noktaya inşa ettiğimiz üst geçit çalışmamız tamamlandığında yaya ve trafik güvenliğini sağlamış olacağız. Bu sayede şehrimizin önemli bir ihtiyacını daha karşılıyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.