BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GENÇLERİMİZİN HAYAL ETTİKLERİ BAŞARIYA ULAŞACAKLARINA İNANIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere başarı diledi.

LGS sınavları sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştiriliyor. 2 Haziran Pazar günü yapılacak birinci oturum 09.30’da ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

Görev süreci boyunca öğrencilerin her anında yanında olmaya yönelik çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başarı temennilerinde bulunduğu mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Gençlerimizin, büyük bir azim ve çaba ile hazırlandıkları bu sınavda, her birinin başarılı olmasını canı gönülden diliyorum. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz bizler için çok kıymetlidir.

Sevgili gençler, sizlerin her zaman yanında olduğumuzu bu süreçte de yanınızda olacağımızı asla unutmayın. Sınava hazırlık sürecinde düzenlediğimiz hazırlık kursları ile kitap konaklarında ve diğer eğitim tesislerimizde yaptığımız etkinliklerle sizlerin yanında olmaya çalıştık.

Sizi hayatın diğer bir safhasına taşıyacak bu sınav elbette çok önemlidir. Aldığınız sonuç her ne olursa olsun önünüzde uzun bir hayat var. Hedefleriniz için verdiğiniz emeklere hepimiz şahidiz. Elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler sınavda iken bizler dualarımızla sizlerin yanında olacağız. Gireceğiniz bu sınavda her birinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum” Dedi.