RÖGAR BACA KAPAKLARI YOL SEVİYESİNE GETİRİLİYOR

AKSARAY'DA YOLLARIN KONFORU ARTIYOR

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde trafik konforunu artırmak için yol kotu altında kalan rögar ve ızgara baca kapaklarını yol ile aynı hizaya getirme çalışmalarını sürdürüyor. Haziran ayı içerisinde 200'ün üzerinde rögar ve mazgal kapağının yol ile seviyesine getirildiği bildirildi.

Aksaray Belediyesi zaman zaman yol kotunun altında kalan, sürüş konforunu bozan rögar kapaklarının oluşturduğu olumsuzluklara yeni bir çözüm yolu geliştirdi. Şehir genelinde trafik konforunu etkileyen rögar kapakları yol seviyesine uygun hale getiriliyor.

Haziran ayı içerisinde 200'ün üzerinde rögar ve mazgal kapakları yol seviyesine getirildi. Yapılan bu çalışma ile birlikte sürücülerin memnuniyeti de gözle görülür şekilde arttı.

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, zaman zaman yol kotu altında kalan tüm rögar kapaklarının asfalt ile aynı seviye getirileceği belirtildi. Özellikle sürücülerin rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için Atatürk, Cumhuriyet, Alparslan Türkeş Bulvarı gibi ana arter başta olmak üzere trafik yoğunluğu olan güzergahlarda ve bulunan rögar kapakları, öncelikli olarak ele alındığı bildirildi.

Bu çalışmalarla birlikte Aksaray’da yol konforu artarken sürücülerin güvenliği de ön planda tutulmuş olacak.