AKSARAY’DA KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YAZ KURSLARI ANNE VE ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİRİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “KADINLARIMIZA YÖNELİK GÜÇLÜ DESTEKLER VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Aksaray’ın çeşitli noktalarında bulunan kadın aktivite merkezleri, yaz aylarında düzenledikleri zengin kurs programlarıyla hem anneleri hem de çocukları bir araya getiriyor. El becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar, bu merkezlerde çocuklarıyla birlikte farklı alanlarda yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor.

Aksaray Belediyesi tarafından desteklenen kadın aktivite merkezlerinde yaz kursları yoğun ilgi görüyor. Merkezlerde verilen akrilik boyama, pastacılık, Dini Değerler Eğitimi gibi çeşitli kurslar hem annelerin hem de çocukların katılımıyla gerçekleşiyor. Bu sayede hem anne hem de çocukları yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı buluyorlar.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık politikası, şehirdeki kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor ve toplumsal katılımlarını artırıyor. Kadınlara yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Dinçer şu görüşlere yer verdi.

"Kadınlarımızın toplumsal ve bireysel gelişimine yönelik sunduğumuz desteklerle, onların güçlenmesine ve potansiyellerini ortaya koymalarına olanak tanıyoruz. Aksaray'da kadınların sağlık, eğitim ve kültürel alanda güçlenmelerini sağlamak amacıyla çeşitli projeler hayata geçirdik. Bu sayede kadınlarımızın aktif bir şekilde toplumsal hayata katılımlarını artırıyoruz ve şehrimizin sosyal dokusunu daha da zenginleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadınlar ve çocukları, yaz tatillerini verimli geçirmek ve yeni yetenekler edinmek için Aksaray’daki kadın aktivite merkezlerini tercih ediyor. Burada edindikleri becerilerle kendilerini geliştirme fırsatı bulan aileler, aynı zamanda birbirleriyle sosyal etkileşim içinde olmanın keyfini yaşıyor.

Aksaray Belediyesi’nin kadınlara ve çocuklara yönelik sunduğu bu destekler, şehirdeki ailelerin özgüvenlerini artırıyor ve toplumsal hayata aktif katılımlarını teşvik ediyor. Kadın aktivite merkezlerinin sunduğu imkanlar sayesinde aileler hem kendilerini geliştiriyor hem de keyifli bir yaz geçirme fırsatı buluyorlar.