AKSARAY BELEDİYESİ, ŞEHRE YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HIZ KESMİYOR

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN, GELECEĞİNİ İNŞA ETME YOLUNDA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ”

Aksaray tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hareketi olarak nitelendirilen Hamidiye Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları planlandığı şekilde ilerliyor. Şehrin dört bir yanında devam eden benzer projeler Aksaray'ın geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şehrin geleceğine yönelik önemli bir adım olan kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının şehre yeni bir kimlik kazandıracağına vurgu yapılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yürütülen kentsel dönüşüm faaliyetleri hakkında şu görüşlere yer verdi. “Son 5,5 yılda Aksaray genelinde 2600 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirerek, şehrin estetik ve altyapısal dönüşümünü sağlamaya yönelik kararlı adımlar attık. Bu yıkımların ardından planladığımız modern yapılar ve yeşil alanlar, ile şehrimiz sakinlerinin yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.

Aksaray'ın geleceğini inşa etmek için yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projemiz, şehrimizin yaşam kalitesini artırmayı, güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmayı amaçlıyor. Bu projelerimizde halkımızın desteği ve katılımı bizim için son derece önemli.

Kentsel dönüşüm sürecinde, hak sahiplerimizin taleplerini dinleyip, çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirerek bu süreci birlikte yönetiyoruz. Bu istişare süreci, vatandaşlarımızın memnuniyetini ve projelerimize olan güvenlerini artırıyor. Kentsel dönüşüm projeleri, şehrin ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sağlamanın yanı sıra çevresel sürdürülebilirliği de gözetiyor. Şehrimizin, geleceğini inşa etme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son yapılan İmar Planı revizyonu, ada ve parsel bazlı kentsel dönüşüm projelerine olanak sağlayarak şehir planlamasında önemli bir adım atıldığını gösteriyor. Bu güncelleme, mevcut yapı stoğunun modernizasyonunu destekleyerek kentlerin daha sürdürülebilir ve yaşanabilir hale gelmesine katkı sağlayacak. Yeni planlamalar, yaşanan yapı yoğunluğunu azaltıp yeşil alanların artırılmasını hedefliyor ve böylece hem çevresel hem de sosyal açıdan daha sağlıklı bir çevre oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca, güçlü altyapı ve sosyal donatılarla desteklenen bu projeler, şehir sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.