AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SICAKLARINDA SOKAK HAYVANLARINA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

BİR KAP SU, BİR KAP MAMA İLE SOKAK HAYVANLARINA HERKES DESTEK OLABİLİR

Aksaray Belediyesi, sıcak yaz günlerinde şehir genelindeki sokak hayvanları için örnek bir duyarlılık gösteriyor. Belediye ekipleri, yüksek sıcaklıkların etkili olduğu bu dönemde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli adımlar atıyor. Özellikle beslenme noktalarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve yemliklerin düzenli olarak temizlenip doldurulması, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik gösterdiği özenin önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. Dinçer, "Yüksek sıcaklıkların hayvanlarımız üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Sokak hayvanlarımızın beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılamak, onların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz" dedi.

Aksaray Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik bu hassasiyeti, hayvan severler tarafından takdirle karşılanıyor. Aksaray Belediyesi, sadece beslenme noktalarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve yemliklerin temizlenmesiyle kalmayıp, sokak hayvanlarının sağlık durumlarını düzenli olarak izleyerek, gerektiğinde veteriner hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyor.

Bu çerçevede, Aksaray Belediyesi'nin sokak hayvanlarına karşı gösterdiği duyarlılık ve sıcak yaz günlerinde hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çabaları, şehrin sosyal ve çevresel dengesine olumlu katkılar sağlıyor.

Özellikle sıcak yaz günlerinde su ihtiyacının arttığına dikkat çeken belediye yetkilileri, evlerinin önüne veya sokak köşelerine su kapları yerleştirmenin ve düzenli aralıklarla mama bırakmanın hayvanların refahı için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Bu küçük ama etkili adımla sokak hayvanlarına destek olunabileceği ifade edildi.