YAYA ÜST GEÇİDİ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SESSİZ VE KESİNTİSİZ BİR BİÇİMDE DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEDE EN HIZLI AKSİYON ALAN BELEDİYEYİZ’’

Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde yapımını başlattığı yaya üst geçidinin çelik konstrüksiyon çalışmalarını tamamladı.

Şehrin en işlek bulvarlarından olan Atatürk bulvarında hem trafik akışını rahatlatmak hem de yayalar ile sürücülerin can güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan yaya üst geçidi 120 günde tamamlanmak üzere planlanmıştı. Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak noktasında en hızlı aksiyon alan Belediyeler arasında yer alan Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki AVM ve iş merkezleri önünde oluşan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak adına başlattığı projenin geçtiğimiz günlerde temel betonları atılarak taşıyıcı kolanları oluşturulmuştu. Çalışmalarını ara vermeden sürdüren ekipler üst geçidin iskeleti olarak nitelendirilen çelik konstrüksiyon çalışmalarını tamamladı. Çelik konstrüksiyon çalışmalarının tamamlanması ile merdivenler, asansör ve yürüyüş yolu şekillenmiş oldu.

Yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiği üst geçit projesinde trafik yoğunluğu oluşturmamak adına gecenin geç saatlerinde yapılıyor.  Şehrin en modern ve kullanışlı üst geçit projesini Atatürk Bulvarı üzerine kazandıran Aksaray Belediyesi ekipleri 30 Milyon TL maliyetle hayata geçen projeyi engelli ve yaşlılarında güvenle kullanabileceği biçimde tasarladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaya üst geçit projesi ile ilgili yaptığı açıklamada şehrin ihtiyaçlarına karşı en hızlı aksiyon alan belediyeler arasında olduklarını söyledi. Başkan Dinçer ulaşım alanında yapılan bu proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Atatürk Bulvarı bilindiği üzere şehrimizin en işlek ana arterlerinden biridir. Biz geçtiğimiz yıllarda burada yol düzenleme çalışmaları kapsamında yol genişletme, orta refüjlerde düzenleme gibi birtakım çalışmalar yaparak araç trafiğinin akıcı hale gelmesi için birtakım çalışmalar yaptık.

Atatürk Bulvarını kullanan yayaların güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak ve araç trafiğini kesintiye uğratmamak adına başlattığımız yaya üst geçidi projesinde de çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat sürecimiz boyunca çevrede bulunan esnaflara ve konut sahiplerine ses gürültü ve görüntü kirliği yaşatmamak adına vardiyalı çalışma sistemi ile devam ediyor. Yolları kapatmadan, bölge esnafımızın işini engellemeden sesiz ama hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa süre içerisinde yaya üst geçidimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’ Dedi.