AKSARAY BELEDİYESİNDEN DİKKAT ÇEKEN SOSYAL DENEY

AKSARAYLILARDAN TOPLUMSAL DUYARLILIK ÖRNEĞİ

Aksaray Belediyesi, görme engellilerin günlük yaşantılarında karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla kent merkezinin en yoğun caddelerinde bir sosyal deney yaptı. Deneyde, belediye personeli görme engelli rolü yaparak beyaz baston ile Mehmet Altınsoy ve Ankara Caddesi gibi trafik yoğunluğu yaşanan caddelerde yolun karşısına geçmeye çalıştı. Bu sırada sürücülerin ve yayaların tepkileri gözlemlendi.

Aksaray Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü, toplumsal farkındalığı artırmak ve görme engellilerin yaşadığını zorlukları yansıtmak amacıyla bir sosyal deney hazırladı. Beyaz baston ile görme engelli gözlüğü takan belediye personeli, trafiğin en yoğun saatlerinde yaya geçidinden yolun karşına geçmeye çalıştı. Sosyal deneyde halkın tepkisi ölçüldü.

Sosyal deney sırasında vatandaşların büyük çoğunluğu duyarlı davranış sergiledi. Görme engelliye yol veren sürücülerin yanı sıra yayalar da görme engelliye yardım etmek için çaba sarf etti. Bu anlar Aksaray Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Sosyal deney geniş bir izleyici kitlesi tarafından beğenildi.

Sosyal deney sırasında duygusal anlar da yaşandı. Özellikle toplu taşıma aracına binerken zorlanan bir görme engelliye yardım etmek isteyen 35 yaşındaki Nurten Zengin, kendi akrabasının da engelli olduğunu belirterek duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

Sosyal deney, belediyenin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Video çok sayıda beğeni alırken yorumlar hep olumlu yönde oldu. Sosyal deney, günün en çok etkileşim alan videoları arasına girdi.