GÜÇLÜ ALTYAPI SAĞLAM GELECEK

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YENİ YERLEŞİM YERLERİNİN İHTİYAÇLARINI ERTELEMEDEN YARINA BIRAKMADAN GİDERİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi ekipleri, yeni yerleşim yerlerinin altyapı eksikliklerinin giderilmesi için Laleli Mahallesinde altyapı çalışmaları başlattı.

Aksaray’ı daha sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla ulaşımdan çevreye, kentsel dönüşümden tarihi kültürel mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Aksaray Belediyesi, kentin altyapısını güçlendiren yatırımlarını 2024 yılında da hız kesmeden sürdürüyor.

Belediye ekipleri, geçtiğimiz yıl yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları kapsamında 33 kilometre, asbest boru değişimi kapsamında 89 kilometre, içme suyu şebeke hattı kapsamında 238 kilometre ve 174 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattının yapımını gerçekleştirmişti.

Kesintisiz ve kaliteli hizmet verebilmek adına altyapı çalışmalarını bu yılda sürdüren Belediye ekipleri Laleli Mahallesinde 4393. Sokak’ta yeni yerleşim yerlerinin altyapı eksiklerinin giderilmesi kapsamında kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları başlattı. Laleli Mahallesinde devam eden 500 metrelik altyapı hattı boyunca 200’lük beton borular kullanılıyor.

Aksaray’ın son yıllarda nüfusu en hızlı artan iller arasında olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, nüfusun artmasıyla birlikte yeni ihtiyaçlarında ortaya çıktığını belirtti. Başkan Dinçer, yeni yerleşim yerlerinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve planlı büyümeyi sağlamak için altyapı çalışmalarının eksiksiz olarak yapıldığına dikkat çekti. Şehir genelinde yürütülen altyapı çalışmalarını değerlendiren Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ “Sağlam altyapı ağımızı genişletmek ve vatandaşlarımızın içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında sorunlarla karşılaşmamasını sağlamak için sahadaki çalışmalarımızı 7/24 sürdürüyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarına çözüm üretme gayreti içerisindeyiz. Güçlü altyapı sağlam bir gelecek için çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda nüfusu yoğun olan mahallelerimizin altyapı eksikliklerini gidermiştik. Kullanım ömrünü tamamlamış mevcut hatların yenilenmesini sağlamıştık. Bu yılda şehrimizin yeni yerleşim yerlerinde oluşan altyapı eksikliklerini ertelemeden yarına bırakmadan gideriyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarını anında çözüme kavuşturmak adına çalışmalarımız devam edecek.” İfadelerine yer verdi.