BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU İLE BİRLİKTE 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÖZEL GÜN VE GECELERİMİZ BİZİ BİR ARADA TUTAN DEĞERLERİMİZDİR’’

Aksaray Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla şehrin 4 farklı noktasında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Geleneksel aşure ikramını bu yılda sürdüren Aksaray Belediyesi ekipleri şehrin 4 farklı noktasında 10 bin kişilik aşure ikramında bulundu.  Cuma namazı sonrasında Ulu Cami önünde, Kurşunlu cami önünde, Somuncubaba Külliyesi önünde ve Cemaleddin Aksarayi  cami önünde kurulan stantlardan vatandaşlara aşure ikram edildi.

Ulu Cami önünde kurulan aşure dağıtma standından vatandaşlara aşure ikramını Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptı. Vatandaşlara kendi elleri ile aşure ikramında bulunan Başkan Dinçer, Aşure Günü’nün birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Ulu Cami önünde kurulan stantta vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dinçer, etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet ederek aşure günlerini tebrik etti. Muharrem ayının ve aşure gününün anlam ve önemine değinen Başkan Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Bizleri bir arada tutan değerlerin başında gelen Aşure Günü; bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin de simgesidir. Bizde her yıl olduğu gibi bu yılda kültürümüzde önemli bir yere sahip olan muharrem ayı ve Aşure Günü vesilesiyle vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuyoruz. Rabbim kabul eylesin ve tekrarını nasip etsin.

Muharrem ayı ve Aşure Günü önemli günlerdir. Bugün müminleri asırlardır derin bir hüzne boğan Kerbela hadisesinin yaşandığı gün olmasının yanında peygamberler tarihi açısından da önemli birçok olayın dönüm noktası olmuştur. Bu önemli günde yeryüzünde kardeşliğin ve huzurun hâkim olmasını diliyorum. Tüm İslam aleminin muharrem ayını kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yaptığı aşure ikramından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, geleneklerin yaşatılmasına öncülük eden herkese teşekkür ettiler.