MODERN TAKSİ DURAĞI, YENİLENEN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNE ÇOK YAKIŞTI

ESNAFLAR; ‘’KONFORLU ORTAMLARDA ÇALIŞMA İMKANI SUNAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Aksaray Belediyesi, taksici esnaflarının vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu ortamlarda hizmet vermesi için taksi duraklarını yeniliyor.

Taksici esnafı ile taksi duraklarını daha modern bir tasarımla buluşturan Aksaray Belediyesi, ilk olarak şehirlerarası otobüs terminalindeki taksi durağını yeniledi. Aksaray Belediyesi yetkilileri şehir genelinde bulunan toplam 14 taksi durağının da yenilenmesi için girişimde bulunduklarını duyurdular.

Şehrin modernleşmesi için estetik kaygı ile dizayn edilen yeni taksi durakları, çelik konstrüksiyon gövdeye sahip olurken ahşap mobilyası, alçıpanı ve dış cephesi göz alıcı biçimde imal ediliyor. İçerisinde dinlenme alanı, mutfak ve lavaboların da yer aldığı yeni duraklar, taksici esnafına ev ortamında çalışma olanağı sunuyor. Modern taksi durakları, esnafın hayatını kolaylaştıracak şekilde dizayn ediliyor.

Konuma ve taksi yoğunluğuna göre değişiklik gösteren taksi durakları 10 ve 15 metrekare olmak üzere 2 tip olarak tasarlandı. Ayrıca durağa gelen vatandaşların güvenli ulaşım sağlamaları için durak önlerinde bekleme alanları ve park alanları da düzenlenmiş oldu.

Şehirlerarası otobüs terminalindeki modern taksi durağında hizmet vermeye başlayan esnaflar şu açıklamalar da bulundular; “Eski durağımızın camları küçük olduğu için bunalıyorduk. Kış aylarında soğuktan yaz aylarında sıcaktan rahatsız oluyorduk. Yeni duraklarımızın modern ve kullanışlı yapısı sayesinde daha konforlu ortama kavuştuk. Ev ortamı gibi bir ortamda dinlenme şansı bulduğumuz için müşterimize de daha kaliteli hizmet verebiliyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e ve ekibine teşekkür ediyoruz.’’ Dediler.