BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER GÖREVİ DEVRALDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Aksaray Belediye Başkanı seçilen Evren Dinçer bir önceki dönem Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’dan görevi devraldı.
Belediye önünde gerçekleşen devir teslim töreninde AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, teşkilat başkanları, parti yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşla katıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan bir önceki dönem Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Sizlerde bildiğiniz gibi buralar emanet makamıdır. Sahip olma makamı değil emanet olma bilinciyle bizler 5 sene boyunca birçok çalışmalara, birçok faaliyetlere imza attık. Sizlerin bizlerden talep ve istekleri doğrultusunda 100’ün üzerinde proje gerçekleştirdik.

Şimdi görevi devredeceğim Evren Kardeşime, belediyenin güçlü ve sağlam temelleri olduğunu, bütçesinin bu çapta bir belediye için büyük ve kuvvetli olduğunu belirtmek istiyorum. Göreve başladığımızda yaklaşık bütçemiz 102 Milyon iken şimdi 265 Milyon’a, belediyeyi devralırken kasamızda yaklaşık 23 Milyon var iken şimdi 46 Milyona ve yine gayrimenkulleri değerlendirdiğiniz zaman 55-60 Milyon ulaşan güçlü, sağlam ve iyi işler yapabilecek belediyeyi yeni başkanımıza ve ekibine teslim etmenin haklı onurunu, gururunu yaşıyorum. 5 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katıp şehrimize hizmet ederken bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZİ, ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE YÖNETECEĞİZ”

Devri teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Böylesine onurlu, şerefli bir görevi bize nasip eden Yüce Rabbime sonsuz hamdüsenalar ve şükürler olsun. Ayrıca bu göreve bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, sizlere sonsuz teşekkürler, şükranlarımı arz ediyorum. AK Parti belediyeciliği bizden önceki süreçlerde olduğu gibi bundan sonra da bu bayrak yarışını daha ilerilere, daha güzel yerlere taşımak için emek, çaba sarf edeceğiz.

4 ay gibi yoğun bir seçim sürecinde gece gündüz çalıştık. Bu süreçte emeği geçenlere ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu süre zarfından sürekli ifade ettik. Doğru olacağız, dürüst olacağız, Aksaray neye layık ise, nasıl yönetilmesi gerekiyorsa o şekilde yöneteceğiz. Yapacağımız hizmetlerde şeffaf olacağız. Yanlı olmayacağız. Allah rızası için çalışacağız. Bunun için çaba, gayret sarf edeceğiz. Projelerimizi ayrıntılı şekilde zaten söyledik. Bundan sonraki süreçte de zaten birlikte olacağız. Hep beraber olacağız, istişare ile karar alacağız, Aksaray neye layık ise, nasıl olması gerekiyor ise hizmetleri o şekilde getireceğiz.

Bundan sonra işimiz çok ve bizlerde çok çalışmamız gerekiyor. Belediye çalışanlarımızla gece gündüz demeden hizmet yarışında bizde aldığımız bu bayrağı daha ileri taşımak için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı sergileyeceğiz. Bu güne kadarda hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkürlerimiz ve şükranlarımı arz ediyorum. Bizi bugün yalnız bırakamadınız, Bize desteklerinizi esirgemediniz. Bize güvendiniz hepinizden Allah razı olsun. Rabbim bizleri mahcup etmesin”
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy Belediye Başkanı Evren Dinçer’e belediye rozeti taktı. Ardından makama geçen bir önceki dönem Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Evren Dinçer’e çiçek ve belediye mührünü verdi.