ENGELLİ DOSTU YAYA ÜST GEÇİDİ TAMAMLANDI KISA SÜRE İÇİNDE HİZMETE AÇILACAK

BAŞKAN DİNÇER; "PROJE, AKSARAY’DA YAYA GÜVENLİĞİ, TRAFİK AKIŞI VE ŞEHRİN GELİŞEN ÇEHRESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Aksaray Belediyesi, yaya güvenliğini artırmak ve şehir içi trafik akışını düzenlemek amacıyla projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, şehir merkezi ile Ereğlikapı Mahallesi arasında inşa edilen Engelli Dostu Yaya Üst Geçidi projesi tamamlandı. Modern tasarımı ve gelişmiş donanımlarıyla dikkat çeken üst geçit, çok yakında halkın kullanımına açılacak.

Özellikle yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan bireylerin rahatça kullanabilmesi için asansör ve yürüyen merdiven gibi donanımlar eklenmiş olan üst geçit, bu özellikleriyle herkesin güvenle ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabileceği bir yapıya dönüştü. Aksaray Belediyesi, engelli bireylerin şehir içinde daha özgür ve bağımsız hareket edebilmesi için bu projeyi titizlikle hayata geçirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Vatandaşlarımızın güvenliği ve rahat ulaşımı için modern şehircilik anlayışıyla projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu üst geçidimiz, engelli ve yaşlı bireylerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanabileceği bir yapı olarak tasarlandı. Kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. Bu proje, Aksaray’da yaya ulaşımında önemli bir kolaylık ve güvenlik sağlayacak."

GÜVENLİ VE ESTETİK TASARIM

Aksaray Belediyesi, üst geçidin işlevselliğini ön planda tutarken, aynı zamanda estetik açıdan da şehre değer katacak bir tasarım gerçekleştirdi. Üst geçit, modern mimari detayları ve güvenli kullanım için özenle yerleştirilen aydınlatma sistemleriyle hem gündüz hem gece vatandaşların kullanımına uygun şekilde inşa edildi.

Bu projeyle sadece yaya güvenliği sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda şehirdeki trafik akışı da rahatlayacak. Şehir merkezi ile Ereğlikapı Mahallesi arasında artan yaya trafiği için önemli bir çözüm sunan üst geçit, yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişini sağlayarak araç trafiğini de rahatlatacak.

Vatandaşların merakla beklediği bu proje, çok yakında hizmete açılacak. Aksaray Belediyesi’nin engelli dostu bu projesi, şehrin ulaşım altyapısına katkı sağlayarak yaşam kalitesini yükseltecek. Üst geçidin resmi açılışının ardından vatandaşların yoğun ilgisi bekleniyor.

Engelli dostu üst geçit, Aksaray’da güvenli yaya geçişi ve modern ulaşım anlayışının en yeni örneği olarak, şehrin gelişen çehresine önemli bir katkı sağlayacak.