ÇOCUKLAR KİTAP VE TİYATRONUN BÜYÜLÜ DÜNYASINDA BULUŞUYOR

AKSARAY 6. KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Aksaray 6. Kitap Günleri, bu yıl çocuklar için çok daha kapsamlı bir programla kültür-sanat dolu günler vadediyor. Pazar Pazarı Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan etkinlikler, çocukların kitap sevgisini pekiştirmenin yanı sıra, tiyatro oyunlarıyla eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunacak. Sevilen karakterler Şirinler, Pinokyo, Arı Maya, Tom ve Jerry, Ağustos Böceği ve Karınca, Çizmeli Kedi, Maşa ve Koca Ayı, Sünger Bob ve Deniz Kızı, sahnede hayat bulacak ve çocukları büyüleyici bir dünyaya davet edecek.

Tiyatro programı şu şekilde olacak:

12 Ekim saat 14:00: Şirinler

12 Ekim saat 17:00: Maşa ve Koca Ayı

13 Ekim saat 14:00: Pinokyo

19 Ekim saat 14:00: Çizmeli Kedi

19 Ekim saat 17:00: Arı Maya ve Tom ve Jerry

20 Ekim saat 14:00: Ağustos Böceği ve Karınca

20 Ekim saat 17:00: Sünger Bob ve Deniz Kızı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tüm Aksaray’daki çocukları bu etkinliklere davet ederken, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekti. "Bu etkinliklerle çocuklarımızı hem kitaplarla tanıştırıyor hem de kültürel anlamda zenginleşmelerine katkı sağlıyoruz. Herkesi bu dolu dolu geçecek etkinliklerde buluşmaya davet ediyorum," dedi. Dinçer, Kitap Günleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunlarının da çocukların hayal gücünü geliştireceğini belirtti.

Etkinlikler boyunca sadece tiyatro oyunları değil, aynı zamanda yazar söyleşileri, kitap imza günleri ve çeşitli yaratıcı atölyeler de yer alacak. Çocuklar, yazarlarla buluşarak okudukları kitaplar hakkında sohbet etme fırsatı bulacaklar ve kitap sevgisini pekiştirecek birçok farklı etkinliğe katılabilecekler. Pazar Pazarı Fuar Alanı’ndaki geniş katılımla gerçekleşecek bu buluşma, Aksaray’ın kültür-sanat yaşamına önemli bir katkı sağlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ilgi göreceği beklenen Aksaray Kitap Günleri, yalnızca Aksaray’daki değil, çevre illerden gelen misafirlerle de geniş bir kitleye hitap edecek. Aksaray Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle çocukların kültürel gelişimine yaptığı katkı, şehrin kültürel hayatını zenginleştiriyor. Kitaplar ve tiyatro, çocukların kendilerini ifade etmelerine, yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve öğrenme süreçlerine büyük destek sağlıyor.

Aksaray 6. Kitap Günleri, sadece bir kitap fuarı olmanın ötesinde, çocukların hem kitaplarla hem de sanatla iç içe geçirecekleri eşsiz bir deneyim sunuyor. Etkinliklerin sonunda, çocukların bu büyülü dünyadan kazandıkları yeni bilgilerle daha yaratıcı ve meraklı bireyler olarak ayrılacakları şimdiden kesinleşmiş görünüyor. Tüm bu etkinliklerin, çocukların geleceğine yapılan en değerli yatırımlardan biri olduğu vurgulanıyor.