HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYESİ PROJESİ TAMAMLANMA AŞAMASINDA

BAŞKAN DİNÇER “HASTA YAKINI KONUK EVİ VE KÜLLİYESİ PROJEMİZLE AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ; HUZURLU BİR ORTAMDA DESTEK SUNACAĞIZ!"

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in öncülüğünde hayata geçirilen Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi projesinde sona yaklaşıldı. Bu proje, hastane sürecinde zor günler geçiren hasta yakınlarına huzurlu bir ortamda konaklama ve moral desteği sağlamak amacıyla tasarlandı.

Peyzaj çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan projede, külliye kısmında detaylara yönelik çalışmalar sürüyor. Çevre düzenlemeleri ve geniş yeşil alanlar titizlikle planlanarak hasta yakınlarına rahatlatıcı bir atmosfer sunulması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla köylerden, kasabalardan ve ilçelerden gelen hasta yakınları, Aksaray’daki sevdiklerine daha yakın kalarak bu zorlu süreçlerde daha güçlü bir destek alacaklar.

Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi, sadece konaklama imkânı sunmakla kalmayıp aynı zamanda sosyal alanlar, dinlenme bölgeleri ve farklı destek hizmetleri ile hasta yakınlarının ihtiyaç duydukları her türlü hizmeti sağlamayı amaçlıyor. Bu proje, Aksaray’da sağlık hizmetlerine erişimi artırarak vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek ve sağlık süreçlerini daha az stresli hale getirecek bir adım olarak öne çıkıyor.

Başkan Dr. Evren Dinçer, projeye dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi projemiz, ailelerimizin zor zamanlarında yanlarında olup onlara destek olmak için hayata geçirdiğimiz önemli bir hizmet. Bu sayede, hastalarımızın yakınları sevdiklerine daha yakın olmanın huzurunu yaşayacaklar.” ifadeleriyle projenin insani ve sosyal boyutuna vurgu yaptı.

Proje tamamlandığında, Aksaray’da sağlık hizmetleri alanında büyük bir boşluğu dolduracak ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında konumlanarak sağlık sistemine güçlü bir destek sağlayacak. Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi hem konaklama hem de sosyal hizmetler açısından Aksaray halkına önemli katkılar sunacak.

Aksaray Belediyesi, bu projeyle şehirdeki sağlık ve sosyal ihtiyaçları karşılamaya yönelik önemli bir adım atmış oluyor. Hasta Yakını Konuk Evi ve Külliyesi, şehrin sağlık hizmetlerine entegre olarak, vatandaşların daha sağlıklı, huzurlu ve stressiz bir ortamda tedavi süreçlerini yönetmelerine olanak tanıyacak.