6. KİTAP GÜNLERİNİN RESMİ AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’9 GÜNDE 250 BİN OKUYUCUYU YAZARLARIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ’’

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen kitap günlerinin resmi açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

12  Ekim Cumartesi günü Pazar Pazarı Fuar alanında başlayan Aksaray Kitap Günlerinin resmi açılış törenine;  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,  Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Koyuncu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, İl Genel Meclis üyeleri, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Oda Başkanları, köy ve mahalle muhtarları, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı açılışta protokol konuşmaları gerçekleşti. Kitap severlere hitap eden konuşmacılar, Aksaray Belediyesi’nin önemli ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığına değindiler. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesinin tüm etkinliklerinde olduğu gibi kitap günlerine de yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Başkan Dinçer konuşmalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’ Hafta sonu başlayan kitap günleri etkinliğimizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Maşallah yoğun bir katılım var. İki günde 40 binden fazla ziyaretçiyi ağırladık. İstiyoruz ki tüm Aksaray gelsin burayı görsün. Bu noktada tüm öğrencilerimizi fuar alanımıza taşıyacağız. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzle planlamalarımızı yaptık. Bunlar içerisinde daha önce hiç kitap günlerine gelmemiş, imza gününe katılmamış köy okullarımız da var.

9 gün boyunca devam edecek etkinliğimizde ulusal ve yerel 30 yazarımızın katılımı, 23 Söyleşi programı, 100 stantta 200 yayın evi, 200 binden fazla Kitap ve 8’i çocuk tiyatroları olmak üzere toplam 40 etkinlikle dolu dolu organizasyona ev sahipliği yapmış olacağız. 12 Ekim’de başlayan ve 20 Ekim’de son bulacak olan Kitap Günlerimizde 9 günde 250 Bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz’’ dedi.

Kitap Günleri resmi açılış törenini gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve protokol heyeti, fuar alanında kurulan stantları tek tek gezdiler. Misafirlerle sohbet ederek fuar alanından ayrıldılar.