AKSARAY KİTAP GÜNLERİNE GELMEYEN KALMAYACAK

ŞEHİR GENELİNDEKİ TÜM KÖY, KASABA VE İLÇELERDEN ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER KİTAP GÜNLERİNE ÜCRETSİZ OTOBÜSLERLE KATILIM SAĞLIYOR

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 6. Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğruyor. Aksaray genelindeki tüm köy, kasaba ve ilçelerden Belediyenin sağladığı ücretsiz otobüslerle öğrenci ve öğretmenler Kitap Günlerine katılım sağlıyor.

Aksaray Belediyesi’nin ‘Her Sayfada Yeni Bir Dünya’ sloganıyla 12 Ekim tarihinde başlattığı 6. Kitap Günlerine ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Pazar Pazarı fuar alanında 20 Ekim’e kadar devam edecek Kitap Günlerine birçok yazar konuk olurken gündeme dair konularda söyleşiler, imza günleri düzenleniyor. Ayrıca sahne gösterileri ve çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler yapılıyor.

Kitap Günlerinin ilk gününde çocuklar için 14.00’da Şirinler oyunu çocukların ilgi odağı oldu. Çocuklara yönelik sahnelenen oyunun ardından ekranların sevilen yazarı Hayati İnanç okurları ile buluştu. Çocuklara yönelik oyunlarla başlayan kitap günleri ilk günün sonunda yine çocukların severek izlediği Maşa ve Koca Ayı gösterileri ile sonlandırıldı.

Kitap Günlerinin ikinci günü olan pazar günü ise yazarlar; Gamze Atalay, Mustafa Güler, Pelin Güneş ve Serdar Tuncer söyleşiler düzenledi. Pinokyo ve Arı Maya isimli çocuk oyunları ile de çocuklar doyasıya eğlendi. Köy, kasaba ve ilçelerden akın akın ziyaretçinin geldiği Kitap Günlerinin 3. Gününde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ve protokol üyelerinin katılımı ile resmi açılış töreni yapıldı. Sabah saatlerinde kapıları misafirlerine açılan fuar alanında 9 günde 30 yazar okuyucuları ile buluşacak. 40 farklı sosyal ve kültürel etkinlik yapılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 6.’sı düzenlenen Kitap Günlerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek “İnsan odaklı hizmet belediyeciliğimizin en güzel örneklerinden biri Kitap Günleri etkinliğimiz. Şehrimizde altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanında insan odaklı birçok proje ve çalışmalarımız var. Sosyal ve kültürel anlamda şehrimizde en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Bu yılda Kitap Günlerimize ilgi çok güzel. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi, kitapseverleri Kitap Günlerinde ağırlıyoruz. Ülkemizin en değerli yazarlarını ve şairlerini okurlarıyla buluşturuyoruz. Her gün farklı yazarlarımız söyleşide bulunuyor, imza günlerinde okurlarıyla sohbet etme imkânı buluyor.

Bu yıl Kitap Günlerinde 200 yayınevi yer alıyor. Her yaş gurubuna hitap eden çeşit çeşit kitaplar, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor” dedi.