Haber

AKSARAY BELEDİYESİ YILDA 360 TON TIBBİ ATIK TOPLAYARAK BERTARAF EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ YILDA 360 TON TIBBİ ATIK TOPLAYARAK BERTARAF EDİYOR

TIBBI ATIKLARA İLAÇ GİBİ ÇÖZÜM

BAŞKAN DİNÇER “TIBBI ATIKLARI DOĞAYA ZARAR VERMEDEN BERTARAF EDİYORUZ”

Aksaray Belediyesi, 2024 yılı itibarıyla 360 ton tıbbi atığın güvenli bir şekilde toplanıp bertaraf edilmesini sağlayarak çevre sağlığına büyük katkı sağladı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunarak tıbbi atıkların doğaya zarar vermeden imha edildiğini ve tıbbı atıkların bir kısmının da enerjiye dönüştüğünü bildirdi. 

Aksaray Belediyesi, çevre ve insan sağlığını koruma konusundaki kararlılığıyla tıbbi atık yönetiminde örnek bir çalışma yürütüyor. Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kontrolünde Aksaray’da hastaneler başta olmak üzere Aile Sağlığı Merkezleri gibi sağlık kuruluşlarından günlük düzenli olarak toplanan tıbbı atıklar, tıbbi atık merkezinde toplanarak ayrıştırma işlemine tabi tutuluyor. Enfekte edici, kesici ve patolojik özellikteki atıklar ve kimyasal atıklar etken maddelerine uygun olarak sterilize ediliyor. 

360 TON TIBBİ ATIĞIN SUYA, TOPRAĞA VE HAVAYA KARIŞMASI ENGELLENDİ
Belediye Başkanı Dr. Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde, çevre ve insan sağlığını korumak için titizlikle yürütülen bu çalışma sonunda 360 ton atığın suya, toprağa ve havaya karışmasının engellendiğini söyledi.

“Tıbbi atıkları doğaya zarar vermeden bertaraf ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Dinçer, çevreyi koruma adına önemli adımlar atıldığını belirtti. Tıbbi atıkların yanlış yönetiminin çevre ve insan sağlığı için büyük riskler taşıdığını hatırlatan Başkan Dinçer, belediyenin bu konuda modern teknolojilerle donatılmış tesislerle iş birliği yaparak enfekte edici, kesici ve patolojik özellikteki atıkların, otoklav gibi yüksek basınçlı buhar makineleriyle sterilize edilerek doğaya zarar vermeyecek şekilde bertaraf edildiğini ifade etti.

Aksaray Belediyesi, aynı zamanda şehirdeki sağlık kuruluşları ve eczanelerde tıbbi atıkların doğru şekilde ayrıştırılması için farkındalık çalışmaları yürütüyor. Bu sayede, atıkların çevreye verdiği zararlar en aza indirilirken, toprak, su ve hava kirliliğinin önüne geçiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Atık Yönetim Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak tıbbi atıkları toplayan Aksaray Belediyesi, bu konuda diğer belediyelere de örnek teşkil ediyor.