Haber

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, BELEDİYE MUTFAĞINDA RAMAZAN HAZIRLIKLARINI İNCELEDİ

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, BELEDİYE MUTFAĞINDA RAMAZAN HAZIRLIKLARINI İNCELEDİ

 

BAŞKAN DİNÇER, “BELEDİYEMİZE AİT MUTFAKTAN GÜNLÜK 4 BİN 500 KİŞİYE SICAK YEMEK HAZIRLIYORUZ”

Dinçer, “İftar Yemeklerini Kendi Mutfağımızda Özenle Hazırlıyoruz”

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi'ne ait yemekhane ve mutfak bölümünü ziyaret ederek Ramazan ayı boyunca yapılan iftar yemekleriyle ilgili incelemelerde bulundu. Belediye mutfağında çalışan aşçılara kolaylıklar dileyen Başkan Dinçer, maske ve önlük giyerek iftar yemeği hazırlıklarına yardım etti. Başkan Dinçer, belediyeye ait mutfakta günlük olarak 4 bin 500 kişilik yemek hazırlandığını kaydetti. Bu yemeklerden 3 bini iftar çadırlarında, 1500'ü ise evlerinde yemek yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını bildirdi.

 

Aksaray Belediyesi, Ramazan ayı hazırlıklarını günler öncesinden tamamlamıştı. Ramazan'ın ilk günlerinden itibaren sosyal yardım ve destek programlarını planlı bir şekilde yürüten belediye, bünyesindeki yemekhane ve mutfakta iftar hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayı boyunca iftar hazırlıklarının yapıldığı belediye mutfağını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Dinçer, mutfakta iftar yemeklerinin hazırlık sürecine de yardım etti. Aksaray Belediyesi yemekhanesinde günlük olarak 4 çeşit yemek hazırlandığını ve bu yemeklerin 4 bin 500 kişiye ulaştırıldığını belirtti.

 

Başkan Dinçer, konu ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Kurmuş olduğumuz iftar çadırlarında günlük yaklaşık 2 bin 500- 3 bin vatandaşımıza sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca iftar çadırlarımıza gelemeyen ve toplu yemek organizasyonlarına katılamayan 1.500 vatandaşımızın evlerine sıcak yemek servisi yapıyoruz. İftar yemeklerini kendi mutfağımızda özenle hazırlıyoruz” dedi.

 

Sıcak yemek servisi sadece Ramazan ayına özel olmadığını vurgulayan Dinçer, “12 ay boyunca evlerinde yemek yapamayan yaşlı ve engelli ailelerimize yemek servisi sunuyoruz. Ramazan ayında bu sayı artırarak 1.500’e çıkarttık. Bunların yanı sıra, sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine sosyal destek paketlerimizi ve gıda kolilerimizi adreslerine ulaştırıyoruz. Her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Dinçer, son olarak Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam dünyasına barış, huzur ve sağlık getirmesini dileyerek Aksaraylıların Ramazanını tebrik etti.